Zonguldak’ta hiç tanımadığı Gamze Kavraz’a (34) koşarak yumruk atan ve dişlerinin kırılmasına neden olan Ümit Kalmaz (21) hakkında, kasten yaralama suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Kalmaz, olaydan 4 ay sonra tahliye edildi. Kalmaz’ın 20’ye yakın suç kaydının olduğu öğrenildi.
Olay, 30 Temmuz 2022’de Terakki Mahallesi Vatan Caddesi üzerinde meydana geldi. Özel bir firmada sekreter olarak çalışan Gamze Kavraz, arkadaşını beklediği sırada parktan koşarak gelen ve hiç tanımadığı bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı. Başına aldığı darbeyle yere düşen Gamze Kavraz'ın 2 ön dişi kırıldı. Ayrıca yüzünde morluklarda oluşan Gamze'nin tanımadığı saldırgan ise koşarak olay yerinden uzaklaştı. İlk müdahale sonrası Gamze Kavraz, Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedavi altına alındı. Kaçan saldırgan aynı gün içinde yakalanarak gözaltına alındı. 

Hırsızlık, mala zarar verme, konut dokunulmazlığının ihlali gibi 20’ ayrı suçtan kaydı bulunan Ümit Kalmaz savcılık ifadesinde psikolojik sorunları olduğunu belirtmişti. Öte yandan Kalmaz’ın olay günü yoldan geçen başka insanlara sinirlendiği ve o anlık sinirle de hiç tanımadığı Gamze Kavraz’a kızgınlıkla saldırdığını, kaç kez vurduğunu hatırlamadığını öğrenildi. Pişman olduğunu da ifadesinde belirten saldırgana yapılan psikiyatrik muayenede cezai ehliyetinin tam olduğu tespit edildi.

Yaşanan olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı, Gamze Kavraz’a saldırarak yüzünde iz kalmasına neden olan Ümit Kalmaz hakkında ‘kasten yaralama’ suçundan 1’inci Asliye Ceza Mahkemesine dava açarak 2 yıldan 6 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi. Öte yandan tutuklu bulunan Kalmaz, olaydan yaklaşık 4 ay sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kalmaz ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu