Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Birdal, U14 Futbol Ligi’nde karşı karşıya gelen Çaydeğirmeni Belediyespor ile Devrek Eğitimspor arasında oynanan maçta, antrenörler Selçuk Sarı ile Mahmut Topçular’ın kavga etmesi üzerine sert açıklamada bulundu. Her iki antrenörün kınandığı açıklamada, “Rezillik ve kötü manzara” ifadeleri kullanıldı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Çaydeğirmeni sahasında oynanan Çaydeğirmeni Belediyespor ile Devrek Eğitimspor arasındaki U14 Futbol Ligi karşılaşması, iki takım antrenörü Selçuk Sarı ile Mahmut Topçular’ın maç oynandığı sırada kavga etmesi üzerine hakem Ferhat Korum tarafından tatil edildi.

Zonguldak spor kamuoyunda büyük yankı uyandıran iki takım antrenörünün kavgası üzerine, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Birdal sert açıklamada bulundu.

Küçük yaştaki çocukların gözü önünde kavga eden iki antrenörü sert ifadelerle kınayan Birdal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Cumartesi günü Çaydeğirmeni sahasında oynanan U14 Ligi müsabakasında Çaydeğirmeni Belediyespor ile Devrek Eğitimspor antrenörleri Selçuk Sarı ile Mahmut Topçular, Türk futbolunun ve ülkemizin geleceği çocuklarımızın önünde birbirlerine çok çirkin ve fiili saldırmalarını şiddetli kınıyoruz.

Sporun ruhunda dostluk ve centilmenlik olduğunun bilinmesini, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözünün hiçbir zaman unutulmamasını gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz. Futbolumuza yön vermek amacıyla kulüplerimizin başında bulunan, sosyal içerik olarak da topluma olumlu mesajlar vermek durumundaki antrenörlerimizin daha sorumlu ve daha tutarlı davranmaları en büyük dileğimizdir. Bu rezil ve kötü manzarayı bizlere yaratan antrenör arkadaşlarımızı fair-play anlayışı içerisinde hareket etmeye davet ediyoruz.”

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi