19 Aralık 2023 tarihinde Resmî Gazete de yayımlanan değişikliklere göre, ticari işyerlerinde tarife ve fiyat listelerinin düzenlenmesine dair yeni hükümler getirildi.

Buna göre halka açık hizmet veren tüm işletmeler fiyatlarını hem işyerinin önüne, camına asacak aynı zamanda da cafe, lokanta vb. yerler masalarda bulunduracak. Vatandaş da bunu görüp siparişini ona göre verecek.

Bu uygulama yürürlüğe girdikten birkaç gün sonra da ülkenin tüm illerinde denetimler başladı. Denetimler bizzat illerdeki Ticaret İl müdürlüklerince ve zabıta tarafından gerçekleştiriliyor. Zonguldak’ta ise göze çarpan gerçek denetimlerin laf olsun diye yapıldığı şeklinde. Yasak savar gibi yapılan denetimler sonucu Zonguldak’ta hala çoğu işyerinde fiyat tarifesi yok, olanlar da göstermelik.

Siyasilerin gölgesinde 1 Mayıs! Siyasilerin gölgesinde 1 Mayıs!

Hal böyle olunca da vatandaşın Zonguldak’ta kazıklanması sürüyor öte yandan da kamuoyu ilgili müdürlükler için “Hükümetin adamları, esnaf da hükümet yanlısı, bu nedenle denetim yapmaktan korkuyorlar, olan bizlerde oluyor” yorumunu yapıyor. (Haber: Sermet Aksu)

WhatsApp-Image-2024-01-14-at-10.20.47

Editör: Murat Barutçu