Kent konseyi başkanı Mustafa Bilge'den Amasra mesaisi. Zonguldak çevresine gelen ancak Zonguldak’a uğramayan turistleri çekmek için kent konseyince bir çalışma başlatıldı. Başkan Mustafa Bilge çalışmalar için şöyle bir açıklama yaptı:

“Safranbolu'ya Amasra'ya gelen turisti Zonguldak'a çekmek ve üç günlük tur planları için çalışmalar yapıyoruz. Böylelikle Zonguldak Kömür jeoparkı ile bütünleşince, turizm kapsamı daha da genişlemiş olacak. Bununla ilgili kurum ve kuruluşlarla bazı görüşmeler yapıyoruz. Ancak Zonguldak' ta bir turizm işletmecileri derneği kurulması gerekiyor.  Böylece konunun muhataplarının en sağlıklı iletişimi kuracaklarını düşünüyoruz.”

Mustafa Bilge’nin bu açıklaması umut verici ancak zor bir çalışmayı gerektiriyor, çünkü turizm alanında Zonguldak’ta şimdiyle kadar hiçbir yatırım yapılmamış, bir çalışma da başlatılmamış.

Kömür jeoparkı da yetersiz kalan bir turizm ayağıdır, Zonguldak7ta bir an önce kullanılmayan bir maden ocağını “ocak restoran” olarak hizmet evermek gerekir. Böyle bir çalışma eski valilerden merhum İsmet Metin döneminde başlatılmıştı. Bakacakkadı tesislerini Zonguldak’a kazandıran İsmet Metin bu projesini gerçekleştiremeden merkeze alınmıştı.

Maden ocağı restoranı için de “rafting yapmaya Hopalara kadar giden turist yerin altında yemek yemeye içmeye neden gelip da aynı heyecanı yaşamak istemesin, aynı adrenalini hissetmesin” teması önem kazanmıştı.

Kent konseyinin bu nedenlerle böyle bir proje için yeterli ve kapasiteli girişimleri başlatabilmesine” çok iyimser bir girişim” olarak bakılıyor.

“Başarabilirlerse de tarihe geçerler” deniliyor. Ama zor… (Haber: Sermet Aksu)

WhatsApp-Image-2023-11-08-at-13.56.00

WhatsApp-Image-2023-11-08-at-13.55.59-(2)

Erdemir 59 yaşında Erdemir 59 yaşında

WhatsApp-Image-2023-11-08-at-13.55.59

WhatsApp-Image-2023-11-08-at-13.55.59-(1)

TURİZM Mİ? MEVLAM RAHMET EYLEYE!.. Makale: TURİZM Mİ? MEVLAM RAHMET EYLEYE!..

Marmara'da Deprem! Prof. Naci Görür: Beklenen kolda değil! Marmara'da Deprem! Prof. Naci Görür: Beklenen kolda değil!

Döneri beğenmeyen kaymakama soruşturma Döneri beğenmeyen kaymakama soruşturma

Bir kez daha utandık! Simit değil destek verin! Bir kez daha utandık! Simit değil destek verin!

Editör: Murat Barutçu