Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Recep Başar, dernek binalarının yıkılacağından sıkıntılarının çok büyük olduğunu söyledi.

Gaziler olarak son zamanlarımızı yaşayabileceğimiz güzel bir yer istiyoruz diyen Başar, “Bir şey istediğimiz zaman inanın kendimizi dilenci gibi hissediyoruz. Bir şey istemeye utanıyorum. Bu işlerin bu şekilde olmaması lazım! Gazi arkadaşlarımın hepsi buruk vaziyette! Biz öyle çok büyük bir yer istemiyoruz ki oturup konuşacağımız küçük bir yerde olsa gazilerimize yeter” dedi.

Gazilik memleketimizin şerefidir diyen Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Recep Başar, konuşmasına şöyle devam etti:

GAZİLERİN DERNEK BİNASI SORUNU VAR

“Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi olarak dernek binası sorunumuz var. Bulunduğumuz alan lavuar alanı projesi içerisinde olduğu için yıkılacak. Bu nedenle sıkıntımız çok büyük. Biz istiyoruz ki kendi binamız olsun çünkü başka vilayetlerde arkadaşlarımıza bu imkan sunulmuş. Bizler Zonguldak’ta ki gaziler olarak başka şehirlerde gazilere sunulan imkanları görünce gücümüze gidiyor. Şimdi bu alanın ihalesi yapılacak ve binamız yıkılacak biz şimdi nereye taşınacağız. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz bizim için bir yer arıyor ama gazilerimiz neredeyse 70 yaşına geldi ve merdiven çıkacak halde değiliz yolda zor yürüyoruz. Şu son zamanlarımızı yaşayabileceğimiz güzel bir yer istiyoruz. TOKİ’den bu alanda küçükte olsa bir yer talep ediyoruz.

BİR ŞEY İSTERKEN KENDİMİZİ DİLENCİ GİBİ HİSSEDİYORUZ

Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz, yetkililer sesimizi duysun gaziler olarak gerçekten içimiz çok buruk. Bir şey istediğimiz zaman inanın kendimizi dilenci gibi hissediyoruz. Bir şey istemeye utanıyorum. Bu işlerin bu şekilde olmaması lazım! Gazi arkadaşlarımın hepsi buruk vaziyette! Biz öyle çok büyük bir yer istemiyoruz ki oturup konuşacağımız küçük bir yerde olsa gazilerimize yeter. Sivil Toplum Kuruluşlarımızın başımızın üstünde yeri var ama gazilerimizin bir ayrıcalığı var. Gazilik memleketimizin şerefidir. Gazilerimiz harbe katılmış insanlar. Biz gazi olmaktan gurur duyuyoruz. Devletimiz istesin, bize görev versin yine seve seve harbe gideriz. Ülkemiz için ömrümüzün sonuna kadar mücadele ederiz. Ama Zonguldak gazilerine biraz sahip çıksın.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi