BARÜ öğretim görevlileri “Bölgesel Kalkınmaya Yönelik Sivil Toplum Kuruluşlarının Tutumu” çalışmaları kapsamında ZGC’yi ziyaret ettiler.

Bartın Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Sedat Yazıcı ve Bartın Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ayşe Sert, Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek Filyos Projesi hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık; “Bartın eski ilçemiz yeni İlimiz. Sınırlar ayrı olsa da bir birimizden kopmadık. Zonguldak-Karabük ve Bartın üçgeninde birlikteliğimiz devam ediyor. Bartın Üniversitesinden gelen öğretim görevlilerimizin ziyaretleri bizler için kıymetli. Geçmişte Bartın üniversitesinden bir davet almıştık. Üniversitemizi gezip daha iyi tanıyacaktık ancak Pandemi nedeniyle bu ziyareti gerçekleştiremedik. Zonguldak basını olarak önümüzde ki günlerde Bartın Üniversitesini gezmek, görmek, bilgilenmek isteriz” dedi.

Bartın Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Sedat Yazıcı ise şunları ifade etti; “Bartın Üniversitenin ihtisaslaşma alanı akıllı lojistik ve bütünleşik bölge uygulamalarıdır. Bu kapsamda bizim odak noktamız Filyos Limanı ve Filyos Limanın etrafında gerçekleşmekte olan yatırımlar. Bizde bir araştırma ekibi olarak bu konuda bilimsel çalışma yapmak, Zonguldak, Bartın ve Çaycuma’da ki sivil toplum örgütlerinin genel hatlarıyla görüş ve düşüncelerini buradaki gelişmelere yönelik, incelemek istiyoruz. Esas itibariyle yapmak istediğimiz şu aşamada ki bilimsel çalışmadır. Bunu uluslararası bir yayın haline getireceğiz.”  

Konuşmaların ardından BARÜ öğretim görevlisi Prof. Dr. Sedat Yazıcı ile BARÜ Araştırma Görevlisi Ayşe Sert, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık ve Başkan Yardımcısı Orhan Akyüz’den Filyos Projesi hakkında görüş aldılar. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin