Emekli maaşlarına gelen zam ve en düşük aylığın 10 bin TL'ye yükseltilmesi ile birlikte emekli promosyonlarında da güncellemeler yapıldı. 3 yıllık taahhüt süresi dolan veya yeni emekli olanlar maaşlarını istedikleri bankaya taşıyarak 15 bin liraya kadar promosyon alma imkanı yakalıyor.

3 Yılı Dolduran Emeklilere Yeni Promosyon Fırsatı

3 yıllık taahhüt süresi dolan emekliler, maaşlarını taşıyarak yeni promosyon alma hakkına sahip oluyor. Bu noktada mevcut bankayla görüşerek yeni rakam üzerinden promosyon alınabilir.

Süre Dolmadan Banka Değiştirmek Mümkün

Emekliler, 3 yıllık süre dolmadan da banka değiştirebilir. Kredi kullanmamış olanlar, kalan sürenin promosyonunu iade edip cayma hakkını kullanarak ayrılabiliyor.

Emekli Maaşını Taşımak İçin Yapılması Gerekenler

Maaşlarını taşımak isteyen emekliler, bankaya bildirim yapmak zorunda. Bildirimler banka şubelerinden veya e-devlet üzerinden yapılabiliyor.

Fakirin ümidi Fakirin ümidi

Devlet bankaları, 7.500-10.000 TL arasında emekli aylığı alanlara 4.500 TL, 10.000 TL üzerinde emekli aylığı alanlara ise 5.000 TL tutarında 3 yıllık peşin promosyon ödemesi yapıyor.

2024'te Emekli Promosyonlarında Rekor Artış

2023 yılında 12.000 liraya kadar yükselen emekli promosyon ödemesi kampanyaları yeni yılla birlikte 15.000 liraya dayandı. Kamu ve özel bankalar arasındaki fark ise 10.500 liraya yükseldi.

Yeni Emekliler de Promosyondan Yararlanabiliyor

Yeni emekliler ve EYT ile emekli olanlar da maaş promosyonundan yararlanabiliyorlar. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu