Zonguldak’ta 25 yaşında babasından hediye aldığı sekiz kovan ile arıcılığa başlayan Erol Kurt, kovan başı hibe desteği sayesinde plaka sayısını 500'e çıkardı.

Karadeniz Ereğli’nin Ortacı köyünde yaşayan 39 yaşındaki Erol Kurt'un arıcılık merakı, babasına heves ederek küçük yaşta başladı.

Babasından 6 yaşında öğrendiği arıcılık mesleğini devam ettiren Kurt, babasının hediye ettiği kovanla başladığı arıcılıkta hem kendi çabası hem de devletin hibe desteği sayesinde işini büyüttü.

Kurt, babasının 25 yaşında armağan ettiği sekiz kovanla hobi olarak başladığı arıcılığı yıllar boyu kovan sayısını artırarak devam etti.

Karadeniz Ereğli Ticaret Meslek Lisesi’nin Muhasebe Bölümünden mezun olan Kurt, geçen yıl itibarıyla 14 yıllık süreçte 500 kovana ulaştı. Kurt, Tarım ve Orman Bakanlığının hibe desteğine de başvurdu.

Destekle ve kendi çabasıyla kovan sayısını 500'e çıkarmayı başaran Kurt, işini büyütmek için arıcılık üzerine çeşitli seminerlere katılarak çalışmalarını sürdürdü.

Kafkametler’in kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 163. günde sürüyor Kafkametler’in kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 163. günde sürüyor

- "Bir kovandan yaklaşık 6,5 kilogram bal alabiliyoruz"

Kurt, devlet desteğinin sadece kovanla sınırlı kalmadığını, bankalardan da bu konuda kredi desteği alabildiklerini söyledi.

Bu desteklerle işletme yatırımı yaptıklarını aktaran Kurt, ana arı üretimine de bu şekilde başladığını anlattı.

Kestane balı üretiminde bu yıl 1 ton hasat yaptıklarını ifade eden Kurt, "Bu sene kestane balında kovan başı ortalamamız 6,5 kilogram oldu. Bunun yanında kraliçe arı üretimi de yapıyoruz. Arıcılık kazançlı bir iş, hiçbir şeyimiz yokken güzel kazançlar sağladık ve çeşitli yatırımlar yaptık. Özellikle 6 yaşından 40 yaşına kadar gelen genç bir girişimci olarak arıcılığı herkesin yapmasını öneririm." diye konuştu. 

Haber / Ersen Berk Çelik

Editör: Murat Barutçu