Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, COVID-19 salgınında yeni bir varyant olan Eris varyantının Türkiye'de görüldüğünü açıkladı. Bu varyant ilk olarak Endonezya'da tespit edilmiş ve daha sonra birçok ülkeye yayılmıştı. Sağlık Bakanı Koca, bu gelişmeye ilişkin olarak "endişe konusu sayılmayacak bir durum" açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanı'nın açıklamasına göre, Eris varyantı Türkiye'de Referans Laboratuvarı'nda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Bu kişiler yurtdışı temaslı ve aynı ilde bulunuyorlar. Sağlık Bakanlığı, mevcut tedbirlerin ve günlük yaşamın devam edeceğini belirtti. Ayrıca, Eris varyantının virülansının düşük olduğu ifade edildi.

Sağlık Bakanı Koca, vatandaşlara, özellikle yaşlı ve kronik hastalığı olan bireyleri korumaya devam etme çağrısı yaptı. Eris varyantının Türkiye'de görülmesinin diğer ülkelerde de yaygın olduğunu ve Türkiye'de ortaya çıkmasının muhtemel olduğunu belirtti.

COVID-19 varyantları dünya genelinde dikkatle izleniyor ve bu varyantlara karşı alınan önlemler sürekli güncelleniyor. Sağlık yetkilileri, vatandaşların aşı olmalarını ve hijyen kurallarına uymalarını öneriyorlar.

Bolu Belediyesi “Doğa Etkinlikleri” 8 Mayıs’ta Başlıyor Bolu Belediyesi “Doğa Etkinlikleri” 8 Mayıs’ta Başlıyor

Bakan Koca’nın açıklaması şu şekilde:

“ENDİŞE KONUSU SAYILMAYACAK BİR GELİŞME. Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurtdışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz. Durum başka ülkelerde yaygın, bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız.” /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu