Zonguldak Belediye Başkan Vekili Bünyamin Babaiban ve belediye meclis üyeleri gündeme ilişkin konuları değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi.

Bünyamin Babaiban, Fevkani Köprüsü ile ilgili  "Gündemimizde Fevkani Köprüsü var. Biliyorsunuz Çaycuma da meydana gelen facia sonrası gündeme geldi. Sonrasında yapılan incelemeler sonrası köprüsünün bakımının acilen yapılması gerektiği raporları çıktı. Akabinde dönemin meclisi tarafından bu köprü bakımları yapılması için belediye meclisinde bu gündeme ve geldi ve meclis reddedildi.

Siz bu köprüsü onarırsanız bu köprünün ömrü 20 yıl daha gider raporu var.  2013 yılında yapıldı. Kaldı ki bununla ilgili hiç bir çalışma yapılmadı. 2021 yılında tekrar gündeme geldi ve tekrar gündeme geldi ve inceleme sonrası köprünün hasarlı olduğu ve yıkılması gerektiğini raporu çıktı. Biz belge ve raporlarla konuşuyoruz. En son yapılan tespitte bakanlık bizlere köprü riskli ve 120 gün içerisinde boşaltın raporu verdi. Köprünün periyodik bakımları yapılsaydı belki şuan bu durumda olmazdık.

Biz kendi tercihimizle hareket etmiyoruz. Önümüzde böyle bir rapor var. Yıkılması gerektiğiyle ilgili ona göre hareket ediyoruz.

Biz bu süreçte esnaflarla defalarca bir araya geldik ve Elmas Parkı önerdik. TOKİ yetkilileri ile görüştük ve esnaflara avantaj sağladık. Lavuar alanının emlak konut tarafından yapılacak yerde esnaf arkadaşlarımız öncelik kazanacak. Hem fiyat indirimi hem de öncelik sözünü aldık. Burası için zaman gerekiyor tabi bu süreçte ye Elmas Parkı önerdik. Kira ödemeden dükkânlara yerleşsinler ve kira ödemesinler şeklinde öneri sunduk ve arkadaşlarımıza ilettik. Geldiğimiz süreç bu biz herhangi bir sorun olmadan bu süreci çözmeye niyetindeyiz. Bir dok esnafımız ile bu konuda mutabakata vardık fakat belirli bir esnaf bu süreci tıkama noktasında uğraş veriyor. Hem maddi olarak hem de siyasi olarak. Buradaki arkadaşlarımız 2010 yılına kadar kiracı durumda iken 2010 yılından sonra işgalci durumuna düştü. Belirli bir esnafımız buradaki dükkânları alt esnaflara kiraya verdiler. Bizim aldığımız kira bedelleri belli orada almış olan kiralar belli. 1 500 TL’den başlayan 6 bine kadar kira yerleri var. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

(Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

WhatsApp-Image-2023-08-17-at-14.29.43WhatsApp-Image-2023-08-17-at-14.29.44

Gizem öldürüldü mü? Suç dosyası kabarık! Fuhuş, tehdit, şantaj… Gizem öldürüldü mü? Suç dosyası kabarık! Fuhuş, tehdit, şantaj…

Cansız bedeni kıyıya vurdu Cansız bedeni kıyıya vurdu

Zonguldak’ta ilave mahkemeler kuruluyor Zonguldak’ta ilave mahkemeler kuruluyor

Genç kadın balkondan düştü! Genç kadın balkondan düştü!

Kayınova: Maaş ödemekte zorlanıyor musunuz? Kayınova: Maaş ödemekte zorlanıyor musunuz?

Felaketin 24. Yılı Felaketin 24. Yılı

Editör: Murat Barutçu