Bolu Haber - Bolu'da gübre yığınına batan yılkı atı, ekiplerin uzun uğraşları neticesinde özgürlüğüne kavuştu. Ekiplerin atı kurtarma mücadelesi ise saniye saniye kaydedildi.

Olay, Merkez ilçeye bağlı Ağaçcılar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yoldan geçen bir vatandaş, hayvan gübresi yığınında bir yılkı atının çırpındığını gördü. Hayvanın mahsur kaldığını gören kişi, itfaiye ekiplerine durumu bildirdi. Bölgeye kısa süre içerisinde itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri hayvanı kurtarmak için çalışma başlattı ancak çabası çabalar yetersiz kaldı. Ekipler tarafından Bolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nden iş makinesi istendi. İş makinesi yardımıyla yılkı atı bulunduğu yerden biraz daha kıyıya çıkarıldı. Ayaklarını bataklıktan kurtaran at, bir süre yerden kalkamadı. Aç kalan yılkı atı, yattığı yerden ot yemeğe başladı. Daha sonra kepçe yardımıyla yılkı atı tamamen bataktan çıkarıldı. Yılkı atı ayağa kalkıp, ormanlık alana giderek uzaklaştı.

İş makinesi operatörü Oğuzhan Koç, zor arazi şartlarında çalışılarak, hayvanın hassas müdahalelerle kurtarıldığını ifade etti. İHA

AW887995_10

AW887995_07

AW887995_08

AW887995_03

AW887995_05

AW887995_01

Maden ocağındaki toprak kayması böyle görüntülendi Maden ocağındaki toprak kayması böyle görüntülendi

Yazın çantalardan eksik olmaması gerekenler Yazın çantalardan eksik olmaması gerekenler

Değirmen taşına elini kaptırdı! Değirmen taşına elini kaptırdı!

'Kampüs Bostanı' uygulaması hayata geçirildi 'Kampüs Bostanı' uygulaması hayata geçirildi

Güney öğretmen vefat etti Güney öğretmen vefat etti

Editör: Virda Şahin