İkinci Amatör Küme Merkez grubu ekibi Asmaspor, 10 yıl ara verdikten sonra dönüş yaptığı amatör ligde fırtına gibi esiyor. Merkez grubunda mücadele eden Asma ekibi, ligin bitmesine 4 hafta kala matematiksel olarak Birinci Amatör Küme’ye yükselmeye hak kazandı.

20212-2013 sezonunda 65 puanla şampiyon bitirdiği Süper Amatör Ligin ardından oynadığı baraj maçında, Bölgesel Amatör Lig takımlarından Kozlu Belediyespor’a uzatmalarda 3-2 mağlup olunca amatörden ligden çekilme kararı alan Asmaspor, bu sezon işadamı Fuat Velioğlu başkanlığında yeniden yapılarak amatör ligdeki yerini aldı.

10 yıl ara verdiği amatör lig serüvenine İkinci Amatör Küme’den başlayan Asmaspor, antrenör Cemal Aydın idaresinde hedeflediği Birinci Amatör Küme’ye çok erken ulaştı.

7 takımın yer aldığı Merkez grubunda favori olan Asmaspor, oynadığı 8 maçı da hiç puan kaybetmeden geride bıraktı.

2-0’lık Güvenlikgücüspor galibiyetiyle başladığı İkinci Amatör Küme serüveninde, daha sonra Çaydamarspor’u 9-0 ve 11-0, Kozlu Maden İşçileri Topbaşıspor’u 2-1, Kozlu Taşkömürüspor’u 6-1, Terakkispor’u 1-0, 1848 Siyah İncispor’u 5-0 ve Güvenlikgücüspor’u 11-2 mağlup eden Asmaspor, ikinci haftada oturduğu liderliği hiç bırakmadı.

İlk ikinin direkt Birinci Amatör Küme’ye çıkacağı grupta, ikinci sıradaki Terakkispor’a 7, 3’üncü sıradaki Güvenlikgücüspor’a 13 puan fark atan namağlup lider, Kozlu Maden İşçileri Topbaşıspor, Kozlu Taşkömürüspor, Asmaspor ve 1848 Siyah İncispor’la oynayacağı maçlar öncesinde matematiksel olarak Birinci Amatör Küme’ye yükselmeyi garantiledi.

Hedeflediği Birinci Amatör Küme’ye çok erken ulaşan Asmaspor, kalan 4 haftalık periyotta mücadelesini “yenilgisiz lider” unvanını korumak için sürdürecek.

4 maçın ardından kupasını alıp Birinci Amatör Küme’ye yükselecek Asmaspor, 2023-2024 sezonunda mücadele edeceği bir üst ligde de hiç ara vermeden şampiyonluk için mücadele edecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

merkez-2

İkinci Amatör Ligde bu hafta kim kazandı, kim kaybetti? İkinci Amatör Ligde bu hafta kim kazandı, kim kaybetti?

Editör: Hüseyin EKİNCİ