Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugünkü toplantısı öncesinde hükümet ve işveren kanadından açıklamalar geldi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, önemli bir toplantı öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüştü. Akkol, asgari ücretin güncellenme sürecinde sosyal diyalogun önemini vurgulayarak Türk-İş ile istişare halinde olduklarını ifade etti. Akkol, asgari ücret konusunda ortak bir mutabakat sağlanmasını umduklarını belirterek, "Bu sürecin bayramdan önce tamamlanmasını istiyoruz" dedi.

Bugünkü toplantıda tarafların ara zam oranını belirlemesi beklenmiyor. Ancak ilerleyen süreçte işçi temsilcilerinin düşen enflasyon oranlarının üzerine refah payı talebinde bulunabileceği öngörülüyor.

Türk-İş heyetinin yüzde 25'in üzerinde bir zam talep ettiği bildiriliyor. Hükümetin asgari ücret teklifi henüz netleşmedi. Bu durumda farklı asgari ücret miktarları gündeme gelebilir.

Yüzde 20 zam, 10.208 TL; yüzde 25 zam, 10.634 TL; yüzde 30 zam, 11.058 TL; yüzde 40 zam ise 11.910 TL gibi farklı asgari ücret miktarlarına işaret ediyor.

Asgari ücretin "500 dolar" hedefine ulaşabilmesi için yüzde 37'lik bir zam gerekiyor. Daha olası senaryolardan biri, yüzde 30-35 aralığında bir zamla, net 11.000 TL ile 12.000 TL arasında bir asgari ücretin belirlenmesi olabilir.

Asgari ücret, işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilcinin yer aldığı 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından çoğunluk kararıyla belirleniyor. Şu anki asgari ücret brüt 10.008 TL, net 8.506,80 TL olarak uygulanıyor. Asgari ücretin işverene maliyeti ise 11.759,40 TL. Ara zam sürecinin 2 hafta içinde belirlenmesi bekleniyor. Asgari ücret, işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilcinin yer aldığı 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından çoğunluk kararıyla belirleniyor. Şu anki asgari ücret brüt 10.008 TL, net 8.506,80 TL olarak uygulanıyor. Asgari ücretin işverene maliyeti ise 11.759,40 TL. Ara zam sürecinin 2 hafta içinde belirlenmesi bekleniyor. / Haber Merkezi

Kendini kesti, ameliyatta hayatını kaybetti! Kendini kesti, ameliyatta hayatını kaybetti!

Çaycuma'da feci kaza Filyos Nehri'ne düşmekten son anda kurtuldu! Çaycuma'da feci kaza Filyos Nehri'ne düşmekten son anda kurtuldu!

Resmi Gazete’de yayınlandı: Akaryakıtta tek fiyat dönemi! Resmi Gazete’de yayınlandı: Akaryakıtta tek fiyat dönemi!

Vatandaş çeyrek ve gramdan sonra ona yöneldi… Vatandaş çeyrek ve gramdan sonra ona yöneldi…

Direksiyon başında kalp krizi geçiren şahıs hayatını kaybetti Direksiyon başında kalp krizi geçiren şahıs hayatını kaybetti

Editör: Murat Barutçu