Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun, tek geliri asgari ücret düzeyinde olanlar için kurban kesiminin vacip olmadığını söyledi.

Çolakoğlu ve Gebeş'ten Osman Aşkın Bak’a ziyaret Çolakoğlu ve Gebeş'ten Osman Aşkın Bak’a ziyaret

Durgun, “Asgari ücretli isterlerse kurban kesebilir. Yani ibadette gönüllülük esastır, yani farz değil. Yani sadece asgari ücretle geçimini sağlayan başka yerden de başkaca bir gelirleri yoksa bu kişilerin kurban kesmeleri vacip olmaz. Burada aslında asgari ücretten ziyade esasında kişi fakir olmadır. Kendisinin ve kendisine bakmakla mükellef bulundukları aile efradının geçimini sağladıktan sonra borçlarını da çıkardıktan sonra onun üzerinde imkanı olan, ticaret malı olan, parası olan, altını olan kişiler dinen zengin sayılıyor ve Kurban Bayramı günlerinde bu miktarda geliri bulunan, imkanı bulunan kimselerin kurban kesmeleri vaciptir. Ancak bunun altında bir şey yok. Yani geliri olan ancak kendini zor geçindirebiliyor, yanında da parası yok, kara gün için parası olsa da işte diyelim ki elli gram altını var yani o seksen nokta on sekiz zenginlik sınırı. Onun altında geliri olanların kurban kesme zorunluluğu yoktur. Ancak kurban kesmek bereket vesilesidir. Kurban Bayramı'nın en önemli sembollerinden biridir. Kesmediği takdirde de herhangi bir vebal ve de günah Allah katında sorumlu olmaz.” dedi. (Haber: Fadime YILMAZ ELMA)

Eski Başkan Muharrem Akdemir; “Saat kulesi benim projemdi” Eski Başkan Muharrem Akdemir; “Saat kulesi benim projemdi”

İnağzı sakinleri tedirgin: Zarar vermek uğruna canlarını hiçe saydılar! İnağzı sakinleri tedirgin: Zarar vermek uğruna canlarını hiçe saydılar!

Emekliye bayram ikramiyesi zammı müjdesi Emekliye bayram ikramiyesi zammı müjdesi

Bartın’daki cinayet olayında kayınpeder ve gelini tutuklandı! Bartın’daki cinayet olayında kayınpeder ve gelini tutuklandı!

Editör: Murat Barutçu