Türkiye Kamu Sen Zonguldak İl Temsilciliğine bağlı Türk Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara yaptığı açıklamada, “Milletimize şifa dağıtan, fedakâr bir mesleğin cefakâr mensupları Hemşirelerimizin 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası kutlu olsun” dedi.

Kara açıklamasında, “Milletimizin ne zaman bir sıkıntısı yaşasa hemşirelerimizin sağlık çalışanlarımızın kahramanlıklarına şahit olmuşuzdur.   Pandemide hayatını ortaya koyup feda edercesine verilen mücadele, Türkiye’yi derinden etkileyene depremde gecesini gündüzüne katarak zor koşullarda sağlık hizmeti üretmeleri bunun en somut örnekleridir” diyerek şunları söyledi:

“Millet ve memleket adına her zaman göreve hazır olanların çalışma hayatından bekledikleri ise sadece hak ettikleri ekonomik şartlara kavuşmak, daha iyi ve verimli hizmet sunabilecekleri bir çalışma ortamında hizmet üretmektir.  Ekonomik koşullarda günümüz şartlarına süratle uygun hale getirilmeli, ücretler uzmanlık gerektiren işin hakkını verecek seviyeye mutlaka çıkartılmalıdır.

Aşırı bir iş yükü vardır bunun önüne geçilmeli istihdam planlı bir şekilde arttırılmalıdır.

İcap nöbeti ücreti, fazla çalışma gibi her görevin mutlaka ekonomik olarak karşılığı teslim edilmelidir.

Hemşirelerin kurum içinde kendileri ile ilgili yönetici görevlerine objektif bir şekilde atanmaları sağlanmalıdır.  Mobbing sonlandırılmalı ve bunu yapanlar cezalandırılmalıdır.

Aile ve sosyal yaşamlarına katkısı olması için hastanelerde kreşler açılmalı 7/24 hizmet vermelidir.  İşe geliş gidişlerde ulaşımla ilgili sıkıntılar çözülmelidir.  Hemşirelik Kanunu açık ve net şekilde düzenlenmelidir.

Taleplerimiz makul, haklı ve gerçekçidir. Çalışanların penceresinden  bakarak sıkıntıları dile getiriyoruz.  Kazanana kadar da mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi herkese ilan ediyoruz.

Zonguldak ve 7 ilde 3 güne dikkat! Zonguldak ve 7 ilde 3 güne dikkat!

Önemli gün ve haftaların bayram tadında geçmesinin yolunun sağlık çalışanların taleplerinin hayata geçirildikten sonra olacağını ısrarla vurguluyoruz. Bu düşüncelerle fedakârlık gerektiren mesleğin cefakar çalışanları olan tüm hemşire arkadaşlarımızın 12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını kutluyor, sorunların çözülmesinde adımların atıldığı bir hafta olmasını temenni ediyoruz” (Şaban YILMAZ)

Polis araçlarınında karıştığı zincirleme kazada 7 kişi öldü Polis araçlarınında karıştığı zincirleme kazada 7 kişi öldü
Talihsiz kadın yanan karavan tipi evden çıkamadı Talihsiz kadın yanan karavan tipi evden çıkamadı
Zincirleme kazada ölen şahsın yakını ambulans kaçırdı Zincirleme kazada ölen şahsın yakını ambulans kaçırdı

Editör: Murat Barutçu