Zonguldak-Kırşehir maçına Yılmaz, Ankara-Nazilli maçına Gültekin atandı Zonguldak-Kırşehir maçına Yılmaz, Ankara-Nazilli maçına Gültekin atandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2010 yılından bu yana yarı profesyonel olarak uyguladığı Bölgesel Amatör Ligde 2023-2024 sezonu grupları belli oldu. Kısa bir süre önce İstanbul grubuna düştüğü iddialarıyla gündeme gelen Zonguldak temsilcileri Ereğli Belediyespor, Kozlu Belediyespor ve Alaplı Belediyespor, Ankara grubu diye tabir edilen 6’ncı grupta yer aldı. Grupta Zonguldak takımlarının yanı sıra Ankara, Eskişehir, Düzce, Bolu ve Kırşehir takımları var.

6 FARKLI İL, 14 TAKIM

Başkent Ankara’yı, Polatlı Belediyespor, Sincan Belediyespor, Gölbaşı Belediyespor ve Ankara TKİ Spor temsil edecek.

Bir zamanlar Süper Lig’de fırtınalar estiren Eskişehirspor ile Demirspor ve Yunusemrespor, Eskişehir’i temsil eden 3 takım olacak.

Düzce’den Çilimli Belediyespor ile Kaynaşlı Belediyespor olmak üzeri iki takımın yer aldığı grupta, diğer iki takımı Kırşehir Gençlik Hizmetlerispor ile Bolu Geredespor oluşturdu.

YILLAR SONRA YİNE ANKARA

Öte taraftan, 6'ncı grubun favori takımı Ereğli Belediyespor'un teknik direktörü Cahit Terzi, Eflatun-Beyazlı takımın Ankara grubuna düşmesiyle birlikte 9 yıl öncesinde gitti.

Bölgesel Amatör Lig’in deneyimli hocası, 2013-2014 sezonunda çalıştırdığı Zonguldakspor’un başında 10’uncu grubu 66 puanla şampiyon tamamlamış, akabinde yükseldiği Play-Off finalinde eşleştiği Zara Belediyespor’u, 11 Mayıs 2014 tarihinde Ankara Cebeci Stadı’nda 15 bin kişinin önünde 2-0 yenerek Kırmızı-Lacivertli takımı 10 yıl aradan sonra profesyonel 3. Lige çıkarmıştı.

O dönem Zonguldakspor’un şampiyon kadrosunun değişilmez iki ismi stoper Burçin Yüksel ile orta saha oyuncusu Hüseyin Yılmaz, şampiyonluğa kurulan Ereğli Belediyespor'un kadrosunda yer alıyor. İki tecrübe, 9 yıl önce Cahit Terzi önderliğinde imza attıkları tarihi başarıyı, bu kez Ereğli Belediyespor'da tekrarlamak istiyor.

Diğer yandan, Zonguldak’ın diğer temsilcilerinden Kozlu Belediyespor, ekonomik sebeplerden dolayı lige katılmayacak. Lige katılım bedelini yatırdığı için TFF Amatör İşler Kurulu tarafından grup ve fikstüre dahil edilecek Yeşil-Beyazlı takımla karşılaşacak takımlar, statü gereği 3-0 hükmen galip sayılacak.

Tarihinde ilk defa Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek Alaplı Belediyespor ise, hazırlıklarını sürdürüyor. Sarı-Mavi takım, ilk Bölgesel Amatör Lig sezonunda ligde tutunmaya çalışacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ