Düzce İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından sağlık personeline yönelik Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi düzenleniyor.

18 kursiyer ve 8 eğitmenin katıldığı eğitimler, daha önce Kocaeli’de yapılırken İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğünün girişimleri sonucu Düzce’de tahsis edilen parkurda gerçekleştirilmeye başlandı.

Eğitim 4 gün sürüyor

Düzce İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Ayşenaz Özcan, programın bir gün teorik, iki gün uygulamalı eğitim ve bir gün sınav olmak üzere toplam dört gün sürdüğünü söyledi.

Özcan, personelin yaklaşık yüzde 70’inin eğitimi tamamladığını, hedeflerinin ise tüm personeli eğitimden geçirmek olduğunu belirtti.

Amaç ambulans kazalarını önlemek

Eğitimin temel amacının ambulans kazalarının önüne geçmek olduğunu ifade eden Özcan, sürücülerin daha güvenli, dikkatli ve defansif sürüş tekniklerini kullanmalarının hedeflendiğini söyledi.

Gerçek vakalar simüle ediliyor

Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitim Koordinatörü Süleyman Yavuz ise teorik eğitimlerin ardından kursiyerlerin iki gün boyunca uygulamalı parkurlarda çalıştığını belirtti.

Eğitimlerde ambulans sürüş güvenliği, ışıklı ve sesli uyarı sistemleri, ambulans çeşitleri, telsiz kullanımı, araç bakımı ve güvenli sürücü davranışları gibi konular ele alınıyor.

Uygulamalı bölümde ise gerçek vakalarda karşılaşılabilecek durumlar parkurda birebir simüle ediliyor.

Frenleme, slalom ve engelden kaçınma

Eğitim alanında paralel park, artı park, kontrollü frenleme, ABS sisteminin devreye girmesi, engelden kaçınma ve slalom gibi farklı etaplar bulunuyor.

Bu parkurlarla sürücülerin baskı altında ve ani karar verilmesi gereken durumlarda doğru tepki vermesi amaçlanıyor.

Son gün sınav yapılıyor

Dört günlük programın son gününde kursiyerler sınava tabi tutuluyor.

Şeker tüketimine dikkat çekildi
Şeker tüketimine dikkat çekildi
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, eğitimlerin artık Düzce’de yapılabilmesinin önemli bir avantaj sağladığını belirtirken, hedefin ambulans personelinin görevlerini kazasız ve güvenli şekilde yerine getirmesi olduğunu vurguladı.

Kaynak: İHA