Balık avı öncesinde teknelerini hazırlayan balıkçıların yanı sıra bakım ve onarım ustaları da yoğun mesai yapıyor.

Çalıcuma köyünde asfalt yama çalışmaları sürüyor
Çalıcuma köyünde asfalt yama çalışmaları sürüyor
İçeriği Görüntüle

Teknelerdeki eksiklikler giderilirken, özellikle lambalar, elektrik aksamları ve diğer ekipmanlar kontrol edilerek gerekli ayarlamalar gerçekleştiriliyor.

“Teknelerin eksiklerini gideriyoruz”

Tekne bakım ve onarım ustası Hayati Saraçoğlu, hazırlıkların balıkçılar denize açılmadan önce başladığını belirtti.

Saraçoğlu, “Balık avına başlamadan önce hazırlıklarımıza başlıyoruz. Teknelerin eksiklerini gideriyoruz. Lambalarını ve diğer ekipmanlarını kontrol ederek ufak tefek ayarlarını yapıyoruz” dedi.

Arıza olursa yeniden müdahale ediliyor

Denizden dönen teknelerin de kontrol edildiğini ifade eden Saraçoğlu, av sırasında yaşanan teknik sorunların ardından gerekli tamiratların yapıldığını söyledi.

Saraçoğlu, “Balıkçılar denize açıldıklarında herhangi bir sıkıntı yaşarlarsa tekrar gelip gerekli tamiratları gerçekleştiriyoruz. İlave lambalar takıyoruz, eksikleri tamamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sorun yaşamamaları için çalışıyoruz”

Balıkçıların denizde teknik sorunlarla karşılaşmaması için çalıştıklarını vurgulayan Saraçoğlu, “Balıkçı kardeşlerimizin denize açılırken sorun yaşamamaları için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA