Amasra’da kruvaziyer turizm sonbahar sezonuyla birlikte hızla devam ediyor.

Yangında ölen kadın kocasının ve kızının yanına defnedildi Yangında ölen kadın kocasının ve kızının yanına defnedildi

Amasra Limanı’nın güçlendirilmesi ile birlikte başlayan Amasra kruvaziyer turizmi Kasım ayı ile birlikte de devam ediyor. Zonguldak limanında ise böyle bir hareketlilik yok, çünkü limana yolcu gemisi giremiyor.

Amasra Limanı’nın güçlendirilerek Gümrük Limanı olarak açılması ile başlayan kurvaziyer turizmi sayesinde, Amasra’yı ziyaret eden yabancı turist sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

Sürekli Amasra limanına Rus turist taşıyan Astoria Grande Kruvaziyer gemisi son olarak 952 yolcusu ve 437 personeli ile Amasra limanına demir attı. Amasra Limanı’nın güçlendirilmesi ile birlikte başlayan Amasra kruvaziyer turizminde havaların soğumasına rağmen hareketlilik devam ediyor.

Amasra’ya gelen olan turistler gün boyu Amasra kent merkezinde vakit geçirerek Amasra’nın tarihini ve doğasını keşfediyorlar. Amasra’da bulunan tesislerde de gerektiğinde konaklayan ve yiyip içen turistler bu ilçeye on binlerce dolar para bırakıyorlar.

Amasra’ya bu yıl içinde gelen yabancı turist sayısı da 16 bini aşmış bulunuyor.

Zonguldak ise bu olaya uzaktan bakıyor.  Turizm denen kavramın henüz keşfedilmediği zonguldrak7ta plajlarda tesis bile yok. Mavi bayraklı Türkali plajı ise kendi haline terk edilmiş durumda. Plaj ile köy arasında bulunan ve üstünde tren geçen tümsek henüz kaldırılıp başka bir yere alınamadı. Ya da demir yolu bir viyadük üzerine alınamadı.

(Haber: Sermet Aksu)

Editör: Murat Barutçu