MHP MYK Üyesi ve Zonguldak Milletvekili aday adayı Murat Kotra, milletvekilliği seçimlerinde MHP’nin kendi listesiyle hareket edeceğini söyledi.

5 merkezde seçimler yenilenecek 5 merkezde seçimler yenilenecek

MHP MYK Üyesi ve Zonguldak Milletvekili aday adayı Murat Kotra beraberinde İl Başkanı Mustafa Öztürk ile birlikte Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan ZGC Başkanı Derya Akbıyık, “MHP Zonguldak Milletvekili aday adayı Murat Kotra ve İl Başkanı Mustafa Öztürk’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum” dedi.

MHP MYK Üyesi ve Zonguldak Milletvekili aday adayı Murat Kotra ise şunları söyledi:

MİLLİ İRADENİN VERECEĞİ KARARIN BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİ VAR

“Biz 2019’dan beri sahadayız ve 2019’dan beri Zonguldak’ın bütün köylerini, ilçelerini ziyaret ettik. Vatandaşlarımızla, esnaflarımızla bir araya geldik. Biz 2018 seçimlerin hemen sonrası sahaya çıktık ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. 14 Mayısta yapılacak olan 28. Dönem milletvekili adaylığı ile cumhurbaşkanlığı seçiminde de Zonguldak’ımız da 13 değerli arkadaşlarımızla beraber milletvekili için aday adaylığı başvurusunda bulunduk. Bundan sonrası genel başkanımız takdiridir. Kimimiz listede olacağız kimimiz olmayacağız ama listedeymiş gibi İl Başkanımızın oluşturacağı çalışma guruplarıyla çalışmalarımızı yapacağız. Amacımız Zonguldak’tan bir milletvekili çıkarmak. Zonguldaklı hemşerilerimizden destek bekliyoruz. Saygı ve sevgi çerçevesi içinde seçim sürecini yürüteceğiz. Milli iradenin vereceği kararında başımızın üzerinde yeri var.

TTK’YA 1000 İŞÇİ ALIMI YETERSİZ

Taş kömürü bizim için çok önemli. Ülkemiz asrın felaketini yaşadı ve orada madencilerimiz yapmış olduğu çalışmalar hayranlıkla izlenildi. Domuz bağını bütün dünyaya öğrettik. Bu 1000 işçi alımının sayın cumhurbaşkanımızın, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Zonguldak’a bir teşekkürü olarak değerlendiriyorum. Bunun haricinde EPDK’nın almış olduğu çok yanlış bir karar var. EPDK’nın almış olduğu saçma kararın düzeltilmesinden yanayız. Linyit ve taş kömürünün ayırt edilmesini devlet büyüklerinin bilmesi gerekiyor. Madencilik esas Zonguldak’ta yapılıyor. Madenciliğin okulunun Zonguldak olduğunu bütün Türkiye biliyor. 1000 işçi alımının yeterli olmadığını zaten söyledik.”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Öztürk ise Zonguldak'ta milletvekili dağılımı ne olur sorusuna, "2-2-1 olur" diyerek cevap verdi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

KOTRA-ZGC (3)KOTRA-ZGC (1)

Editör: Seçkin