Zonguldak Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova, Elmas TV’de yayınlanan bir programda Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ı eleştirdi.

Kayınova, Elmas TV’de yaptığı konuşmada Zonguldak Belediye Başkanı için “Zonguldak’ta henüz daha ergenliğini tamamlayamamış bir kişiyi Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak’a Belediye Başkanı yaptı” dedi.

Olmayacak zam polemiği Olmayacak zam polemiği

Zonguldak halkının malını satıyorsun ondan sonra TOKİ’ye yatırım yaptırdım deyip şehirle dalga geçiyorsun diyen Zonguldak Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova, programda yaptığı konuşmasına şöyle devam etti:

BU KADAR ADAM YANLIŞ ÖMER SELİM ALAN DOĞRU!

“Zonguldak hizmet bekliyor. Zonguldak’ın birçok sorunu var ve kaybedecek bir günü yok. Eylenme burada, kendini de eğlendirme. Çarçur edecek bir kuruşu yok bunları iyi kullan Zonguldak’ın Belediye Başkanı ol dedim. Her şeyi bir kenara bırakın 4 yıl geçti 4 yıl boyunca bu şehirde Zonguldak Belediyesinin icraatlarını mı konuştuk Selim Alan’ın bu vukuatlarını mı konuştuk. Bu tavırlarını mı konuştuk. Bu kibrini bu egosunu mu konuştuk. Bu kadar adam yanlış Ömer Selim Alan doğru niye adının önünde ‘DR’ yazıyor. Mecliste bütçe görüşmeleri yapılıyor 31 tane meclis üyesinin ismi okunuyor 32’nci isim belediye başkanı ve Belediye Başkanı Doktor Ömer Selim Alan! Ya kardeşim orada mühendis var, bir dünya avukat var, kimlikli vizyon ve misyon sahibi Zonguldak’ta kendini ispat etmiş bir dünya insan var. Ben dedim ki “niye bunu kullanıyorsun? Sende kullan” dedi. “Benim kullanmama gerek yok ki bütün Zonguldak benim doktor olduğumu biliyor” dedim. Ne diyebilirim şimdi! Zonguldak’ta henüz daha ergenliğini tamamlayamamış bir kişiyi Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak’a Belediye Başkanı yaptı. Mecliste “ders öğrenene kadar devam eder” dedik ama öğreneceği yok öğrencinin!

ALLAH HAKİKATEN BUNLARIN UTANMA DUYGUSUNU ALMIŞ UTANMIYORLAR!

Bu şehrin imar yapılanmasıyla ilgili hak sahipliğiyle ilgili ciddi sorunlar var. Türkiye’nin başka hiçbir şehrine benzemiyor. Yüzde 86’sı kamuya ait olan arazilerinin yatırım için yüzde 14’lük bunu en iyi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Metin Demir’den de dinleyebilirsiniz. O konuda Zonguldak’ta ki yatırımcılar çok dertli biliyorsunuz. Birçok konuşmayı yaptıktan sonra “Allah bizi utandırmasın” diyorlar ya bu AKP’liler Allah hakikaten bunların utanma duygusunu almış utanmıyorlar. Kardeşim oraya değer katan İsmail Eşref öbür tarafa değer katan adam İsmail Eşref. Bu işlerin oluşumundaki kökteki birinci adam İsmail Eşref ne yapmış? Lavuar alanını bu adama verseydiniz çoktan oraları da ihya etmişti. 19 yıl geçti o süreç içinde başkanlığı dönemindeki şartlar dahilinde oralara değer katan adam İsmail Eşref çıkmış “O şimdi mobilya satıyor, nereleri sattı” diyor. Sattığı yer orası! Şuanda Kadırga yokuşundaki Sigorta Binasının olduğu yer. Birde Tarım İl Müdürlüğünün arkasındaki bir arazi. Ölü alanlar. Bakın orası halen şehrin ölü alanı Sigorta Müdürlüğünün olduğu bina. Ticaretten aktive olamıyor o bölge. Ticari hayata sokamıyorsunuz orayı.

ZONGULDAK HALKININ MALINI SATIYORSUN!

Böyle bir kafa olur mu arkadaşlar hani diyorum ya utanma yok diye; “Ben lavar alanıyla ilgili açıklamayı yarın akşam yapacağım” diyor ama o gün şehrin en değerli yerlerini satışa çıkartıyor. Kaç liraya satacaksın farz edelim 300 milyon liraya satacaksın. Lavuar Alanını 90 milyon liraya yapamadın hadi enflasyonlarla 300 olsun sen zaten 300’e Zonguldak halkının malını satıyorsun ondan sonra TOKİ’ye yatırım yaptırdım deyip şehirle dalga geçiyorsun.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin