Polis ekiplerinden özel güvenliklere eğitim Polis ekiplerinden özel güvenliklere eğitim

Borsaya hücum! Borsaya hücum!

Kastamonu Haber –  Ünlü sanatçı ve program sunucusu Alişan, "Alişan ile Hayata Gülümse" programının çekimleri için Kastamonu'nun İhsangazi ilçesine geldi. İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık ve genç çiftçi Yasin Ciğerci'nin konuğu olan Alişan, 12 bin yıldır genetiği değişmeden günümüze kadar gelen ve "Hitit" buğdayı olarak da bilinen siyez buğdayının tanıtımını yaptı.

Alişan, İhsangazi ilçesindeki çekimlerde Kastamonu'nun yöresel lezzetlerini ön plana çıkardı. Özellikle İhsangazi siyezi ve coğrafi işaretli İhsangazi ekşili pilavın çekimlerini gerçekleştiren Alişan, bu eşsiz lezzetleri izleyicilere aktarmak için sabırsızlanıyor.

Alişan, ziyareti sırasında şunları söyledi: "12 bin yıllık geçmişi olan siyez buğdayının anavatanına geldik. Ata tohumu siyezin çekimlerini yapıyoruz. Sağlıklı ürünlerin nasıl yapıldığını burada gördük ve izledik. İhsangazi, zaten maşallah cennet gibi bir yer. İhsangazi, siyez bulgurunun anavatanı oluyor. Herkes, sağlıklı beslenmek istiyorsa mutlaka siyez unundan, siyez bulgurundan siyez ile yapılmış ürünlerden alabilirler."

İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık ise şunları dile getirdi: "Alişan, ülkemizin sevilen ses sanatçılarından ve deneyimli sunucularından biri. İhsangazi'nin eşsiz siyez ürünleri, coğrafi işaretli İhsangazi ekşili pilavı ve sarımsak hasadı ile ilgili çekimler yapmak üzere ilçemize konuk oldu. Siyez buğdayının ve ekşili pilavın lezzetini keşfeden Alişan, bu deneyimleri Hayata Gülümse adlı programında izleyicilere aktaracak. Çekimlerin tamamlanmasının ardından Alişan, İhsangazi halkıyla bir araya gelerek sohbet etti. Değerli sanatçımız Alişan'a İhsangazi ve siyeze olan ilgisi için teşekkürlerimizi sunarken, gelecekteki çalışmalarında da başarılar dileriz." İHA

Felaketin 24. Yılı Felaketin 24. Yılı

Terkedilmiş otomobil mahalleliyi endişelendiriyor Terkedilmiş otomobil mahalleliyi endişelendiriyor

Kayınova: Maaş ödemekte zorlanıyor musunuz? Kayınova: Maaş ödemekte zorlanıyor musunuz?

AW010096_04

AW010096_02

AW010096_01

AW010096_05

Editör: Virda Şahin