Zonguldak Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, son altı ayda en çok sorun yaşadıkları ürünlerin başında spor ayakkabısı olduğunu söyledi. Alınan ürünlerin fason mal çıkmasından dolayı vatandaşların sıkıntı yaşadığını dile getiren Topaloğlu,  vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Başkan Topaloğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Şimdi öncelikle Zonguldak hakem heyetine en çok yapılan başvuru spor ayakkabıları gitmekte. Spor ayakkabıları ile ilgili çok başvuru var. Bu üretimin fason olmasından kaynaklı muhtemelen biz öyle düşünüyoruz. Biliyorsunuz spor ayakkabıları çok pahalılaştı. 2-3 binden aşağı ayakkabı yok. Son altı ayda yaptığımız istatistiklerden en çok başvuru spor ayakkabı. Spor ayakkabılarıyla ilgili başvurularda yüzde 90'ı tüketicinin lehine çıkıyor. Diğer konu internet satışı üzerinden çok şikâyet var. Farklı ürün geliyor vatandaş muhatap bulamıyor. Arkadaşların çok dikkatli olması gerekiyor. Bu konuda vatandaşların çok dikkatli olması gerek. İnternet üzerinden yapılan siparişlerde bilinen sitelerden alışveriş yapmak gerek. Verdikleri paralar da havaya gidiyor. Son zamanlar bir diğer şikâyet ise tüketiciler tüketici yasasını yanlış değerlendirmesi. Biliyorsunuz tüketicinin cayma hakkı uzaktan satış dediğimiz 14 gün içeresinde hiç bir gerekçe göstermeden cayma hakkı vardır. Vatandaşların mağazalarda aldığı ürünlerde de böyle hakkı olduğunu düşünüyor. Mağazalardan aldığımız ürünlerde cayma hakkımız yoktur. Ancak aldığı malda bir şey varsa böyle bir hakkı vardır. Ancak internet üzerinden aldığı satışlarda böyle hakkı vardır” dedi. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

Zonguldak İl Genel meclisinde komisyondaki raporlar kabul edildi Zonguldak İl Genel meclisinde komisyondaki raporlar kabul edildi

Eczanede silahlı saldırı! Eczanede silahlı saldırı!

İki gündür ekmek bulamayan halk tepkili:  Ekmek yoksa pasta mı yiyelim (!) İki gündür ekmek bulamayan halk tepkili: Ekmek yoksa pasta mı yiyelim (!)

Asma taksi durağı başkanı hayatını kaybetti Asma taksi durağı başkanı hayatını kaybetti

Ekmek zammı belli oldu:  İşte yeni fiyatı! Ekmek zammı belli oldu: İşte yeni fiyatı!

Editör: Murat Barutçu