6’lı masanın 5’i, bir YRP etmedi 6’lı masanın 5’i, bir YRP etmedi

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak 27. dönem milletvekili Ünal Demirtaş, “Çıkan sonuçlardan milletimizin Erdoğan’a bir dahaki dönem için yetki vermediğini görüyoruz” dedi.

28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirten Demirtaş; “Bütün vatandaşlarımızı Pazar günü sandığa firesiz bir şekilde bekliyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na bütün Zonguldaklı hemşerilerimi oy vermeye davet ediyorum. Bu seçim köprüden önceki son çıkış” dedi.

Erdoğan yönetimi yüzde 49 buçukla yetkiyi alamadı bunun değişik sebepleri var diyen CHP Zonguldak 27. dönem milletvekili Ünal Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti:

VATANSDAŞLARIMIZA ÜLKENİN GELDİĞİ DURUMU ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ

“Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleriyle, önceki dönem milletvekilleriyle, il ve ilçe başkanlıklarıyla sahadayız. Vatandaşlarımızla birebir çalışıyoruz ve ülkenin geldiği durumu anlatmaya çalışıyoruz. Geldiğimiz nokta itibariyle çıkan sonuçlardan vatandaşlarımızın, milletimizin Erdoğan’a bir dahaki dönem için yetki vermediğini görüyoruz. Erdoğan yönetimi yüzde 49 buçukla yetkiyi alamadı. Bunun değişik sebepleri var. Özellikle ekonominin kötü yönetilmesi ve sığınmacılar gibi Türkiye’nin temel sorunlarına yönelik çözüm üretilmemesi vatandaşlarımızda çok ciddi bir tepkiye yol açmış durumda ve bunu sandığa yansıtmış durumdalar. Ama bizim oylarımızın daha yüksek olmasını isterdik. Cumhurbaşkanı adayımızın, Genel Başkanımızın daha fazla oy almasını isterdik ilk tur bu şekilde geçti. Ertesi günden itibaren Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak’ta başta İl başkanlığımız olmak üzere bütün örgütlerimizle birlikte tekrar sahaya döndü ve çalışmalarını bugüne kadar aralıksız devam ettiriyor.

VATANDAŞLARIMIZI ‘CHP-PKK’ SÖYLEMİ İLE KANDIRMAYA ÇALIŞTILAR

Şunu ifade etmek istiyorum; Kötü bir yönetim var, kötü bir zihniyete sahip bir yönetim var. Bakın Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik bir algı ile seçimi bu noktaya kadar götürebildiler. Ne oldu; sahte kasetler üretmişler ve sahte kasetlerle vatandaşlarımızı ‘CHP-PKK’ söylemi ile deyim yerinde ise kandırmaya çalıştılar. Ama vatandaşlarımızın önemli bir bölümü bu sahtekarlıklara prim vermeyecek. Bu seçimde en az yüzde 55 ile Millet İttifakı’nın adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu seçimi alacak bunu göreceksiniz.

İTTİFAK METNİNİN DİKKATLİCE İNCELENMESİNİ ÖNERİYORUM

Bugün Zafer Partisi ile yapmış olduğumuz ittifak metni dikkatlice incelenmesini öneriyorum. Özellikle milliyetçi seçmenlerimize, özellikle birinci turda Sinan Oğan’a oy vermiş olan seçmenlerimizin bu mutabakat metnini dikkatlice incelemelerini rica ediyorum. Burada Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ne kadar bir vatansever olduğu, nasıl devletine ve milletine bağlı olduğu terör örgütleriyle nasıl mücadele edeceği net bir şekilde ortaya konulmuş durumda. Bu anlamda ben her şeyden önce bir önceki seçimde hem milletvekilliği, hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminde bize oy veren, vermeyen bütün vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı şekilde, bu seçimde de bir tek oy fire vermeden sandığa gitmelerini rica ediyorum ve tercihlerini bizim Cumhurbaşkanı adayımız, Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanmalarını rica ediyorum.

SIĞINMACILARI BU ÜLKEDEN GÖNDERMEMİZ GEREKİYOR

Sığınmacıları bu ülkeden göndermemiz gerekiyor.  Çünkü sığınmacıya harcadığımız her bir Dolar bizi fakirleştirdi bugüne kadar. Maalesef Erdoğan’ın yanlış sığınmacı politikası ekonomik yükünü biz vatandaş olarak çektik. O sığınmacıları memleketlerine güle oynaya gönderecek olan Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bu konuda kamuoyuna net bir şekilde taahhüt ediyoruz.

PARA BASARAK TÜRKİYE’NİN EKONOMİSİNİ DÖNDÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Yine terörü bitirecek olan PKK’ya karşı Fetö’ye karşı İŞİD’e karşı mücadele edecek olan lider Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Biz, millet masasıyız, Millet İttifakı’yız dolayısı ile milletimizden yanayız. Eğer Pazartesi günü Erdoğan seçimi alır ise ekonomi çok kötü bir noktaya doğru gidecek. Zaten çok kötü. Bakın bankalara gittiğiniz zaman, bankalar size tüketici kredisi vermiyor. Nakit avans çekmek istiyorsunuz kredi kartından nakit avans vermiyor, taksitle alış veriş yapmak istiyorsunuz, taksite müsaade etmiyor. Yine bankalarda bugün insanlar dolarını çekemiyor. Çünkü kasada döviz kalmadı 2023 bütçesini ilk 5 ayda tükettiler. Çok kötü bir şekilde kullandılar. Para basarak Türkiye’nin ekonomisini döndürmeye çalışıyorlar, bunun da dönmesi mümkün değil.

KASADA NE DOLAR VAR NE TÜRK LİRASI

Eğer Erdoğan ve yönetimi gelirse dolar sene sonunda en az 30 TL’yi bulur çok daha büyük bir ekonomik krizi yaşarız. Gerçekten şu anda kasada ne dolar var, ne Türk lirası var. Bütün kaynaklarımızı yandaşları ile birlikte tükettiler. Eğer bu düzen devam etsin diyorsa vatandaşlarımız hayat pahalılığı devam etsin diyorsa et 500 lira olsun değil de, Bin lira olsun diyorsa, sütü 3 kat daha pahalı almak istiyorsa, meyve sebzeyi çok daha pahalı almak istiyorsa temel ihtiyaç maddeleri ve kiralar 2-3 katına çıksın istiyorsa buyursunlar gitsinler Erdoğan’a oy versinler. Ama bütün bunlar ucuzlasın istiyorsa vatandaşımız bolluk bereket olsun diyorsa, herkesin işi aşı ve hakça paylaştığı bir düzen olsun diyorsa oy verecekleri kişi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bütün vatandaşlarımızı Pazar günü sandığa firesiz bir şekilde bekliyoruz, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na bütün Zonguldaklı hemşerilerimi oy vermeye davet ediyorum. Bu seçim köprüden önceki son çıkış.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin