Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem sonrası, afet bölgesinden ilimize gelen ailelerin okul çağındaki öğrencileri için hazırlıklar tamamlandı.

Afet bölgesinden gelen öğrenciler 20 Şubat Pazartesi günü itibariyle Zonguldak genelindeki okullarda II. dönem eğitim öğretime başlayacaklar. Milli Eğitim Bakanlığı, depremden etkilenen 10 ildeki okullarda eğitim görmekte olan öğrencilerin istedikleri illerdeki okullara nakledeceklerini duyurmuştu. Bu kapsamda Zonguldak genelindeki okullara da deprem bölgesindeki illerden öğrenci nakilleri devam ediyor.

Deprem bölgesinden gelerek Kilimli ve Çaycuma ilçelerimizde KYK Yurtlarına yerleştirilen ailelerin okul öncesi çağındaki öğrencileri için açılan anasınıflarını ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, “Zonguldak Valiliğimiz koordinasyonunda KYK Yurtlarına yerleştirilen ailelerin okul öncesi çağındaki öğrencilerimiz için, Kilimli ve Çaycuma ilçelerimizde yurt müdürlükleri bünyesinde anasınıfları açtık” diyerek şunları söyledi:

“Bugün Kilimli ilçemizde KYK yurt bünyesinde açtığımız anasınıfını ziyaret ettik. 3-5 yaş gruplarında açılan anasınıflarında öğrencilerimiz, hem eğitim öğretime devam etmekte hem de depremin etkilerinden uzaklaşmaları için her türlü eğitim desteği ve rehberlik çalışması yapılmaktadır.

Öğrencilerimize gereken tüm desteği sağlayacağız. Depremden etkilenerek ilimize gelen alilerimizi misafir ettiğimiz tüm bölgelerde, okul öncesi çağındaki öğrenci sayımız 5’e ulaştığında uygun eğitim ortamını, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinasyonunda hemen hazırlayarak anasınıfını açılması için  gerekli çalışmaları başlatıp öğretmen görevlendirmesi yapıyoruz.

Çocuklarımızın yüzündeki tebessümü, Ülkemizin umudu olarak görüyoruz. Onların yüzündeki tebessümün her daim olması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız bize emanet” (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu