Zonguldak Kömürspor’u yakından ilgilendiriyor... Ankaraspor-Nazilli maçı canlı yayınlanacak Zonguldak Kömürspor’u yakından ilgilendiriyor... Ankaraspor-Nazilli maçı canlı yayınlanacak

Yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde ilk sezonunu yaşayan Alaplı Belediyespor, sezona müthiş bir başlangıç yaptı. Gökmen Başoğlu’nun antrenörlüğünü yaptığı sarı-mavi takım, 3-0’lık hükmen Kozlu Belediyespor galibiyetinin ardından karşılaştığı Eskişehir Yunusemrespor’u 5-2 mağlup ederek haftaya damgası vurdu.

Süper Amatör Lig şampiyonluğunun ardından yükseldiği Bölgesel Amatör Ligde, 2023-2024 sezonu öncesi sancılı bir süreçten geçen Alaplı Belediyespor, çekilme aşamasına kadar geldiği lige çabuk adapte oldu. Mücadele ettiği 6’ncı grupta, mütevazı bütçe ve kadrosuyla ligin müdavim takımları arasında var olma savaşı veren Alaplı ekibi, BAY haftasının ardından saha ve seyircisi önünde oynadığı ilk resmi maçında Eskişehir temsilcisi Yunusemrespor’u konuk etti.

İlk Bölgesel Amatör Lig maçında Alaplı Belediyespor’u taraftarı yalnız bırakmadı. Mavi Şeytanlar önderliğinde tribünleri tıklım tıklım dolduran sarı-mavili taraftarın müthiş desteğini arkasına alan Alaplı Belediyespor, güzel ve skor odaklı futbolunun karşılığını 5 golle aldı. Alaplı ekibine 3 puanı getiren golleri, 10’uncu dakikada Ferhat Gerger, 15 ve 43’üncü dakikada Kaan Akar, 80 ve 90+2’nci dakikada Salim Uzun kaydetti.

Taraftarının önünde gol şov yaparak 5-2 kazandığı maçın ardından haftaya damgasını vuran Alaplı Belediyespor, puantaj cetvelinde 6 puan artı averajla ilk sırada yer alıyor. 5 gollü galibiyetin yanı sıra “lider unvan” kazanmanın keyfini yaşayan Alaplı Belediyespor, yaptığı bu çıkışla Bölgesel Amatör Lig camiası ve özellikle 6’ncı grupta dikkatleri üzerine çekti. Şampiyonluğa takım kuran yüksek bütçeli Eskişehirspor ve Ereğli Belediyespor başta olmak üzere Bölgesel Amatör Lig deneyimi olan çok sayıda takım arasında iyi bir çıkış yapan 6’ncı grup lideri, bu yönüyle futbol camiasında büyük takdir topladı.

Gökmen Başoğlu yönetiminde Bölgesel Amatör Lige çok çabuk ayak uyduran Alaplı Belediyespor, 3’üncü haftada deplasmanda karşı karşıya geleceği Sincan Belediyespor maçını da kazanıp galibiyet serisinin devamını getirmek istiyor. Başkent ekibi, ilk iki maçta Gölbaşı Belediyespor’la 1-1, Kırşehir Gençlik Hizmetleri’yle 0-0 berabere kaldı.

SPOR SERVİSİ

BALA1BALA-1BALA2

Editör: Hüseyin EKİNCİ