Şimdi böyle bir tabelayı ve böyle bir başlığı görenler, okuyanlar belki bıyık altından hafifçe gülümseyecekler belki de böyle bir isimden ötürü “burada çalışana Allah kolaylık versin” diyecekler ama olaya bilimsel açıdan bakıldığında boyutu başka.

Anal Manometre için internet tıp ile ilgili bölümlerde şöyle bir tanım yapılıyor: Kronik kabızlık yakınması toplumun yaklaşık yüzde 15’inde görülen bir problemdir. Kronik kabızlık yaşayan hastaların yüzde 20 kadarını disinerjik defekasyon (tıkayıcı tipte dışkılama) ve magarektum (rektum genişlemesi) gibi dışkı çıkım gecikmesi bozuklukları oluşturur. Yine toplumun yaklaşık yüzde 7-21’inde görülen dışkı tutamama ile sonuçlanan fekal inkontinans (gaitanın sosyal olarak kabul edilebilir zaman ve mekanda istemsiz olarak boşaltılması), internal (iç makat kası) ve eksternal anal sfinkterlerin (diş makat kası) düzensiz çalışması sonucunda oluşur.

Hem kronik kabızlık hem de fekal inkontinansın (gaitanın sosyal olarak kabul edilebilir zaman ve mekanda boşaltılması) tanısında ve tedavi kararının verilmesinde Anal manometre testi kullanılır. Anal manometre sırasında hastalar ağrı duymadığı için herhangi bir sakinleştirici uygulanmaz. Yaklaşık 20 dk süren işlemden sonra hastalar günlük yaşamlarına dönebilir. Anal manometre yüksek çözünürlüklü anorektal manometre (HRAM) cihazları ile yapılır.

Yani şu; kabızlık ya da altına kaçırma gibi olaylarda anal manometre kliniğinin kapsam alanı içine giriyorsunuz.

Ve bu klinik de, belki herkes bilmiyor ama ZBEÜ Tıp Fakültesinde var. Bu tür rahatsızlıkları olanların bu nedenle başka illere kadar yorulmalarına neden yok. Çözüm bizim Tıp fakültemizde. (Haber: Sermet Aksu)

Önce “Trabzonsporlu musun?” diye sordu… 9 Yaşındaki çocuğa biber gazı sıktı! Önce “Trabzonsporlu musun?” diye sordu… 9 Yaşındaki çocuğa biber gazı sıktı!

Polis memurundan insanlık dersi! Polis memurundan insanlık dersi!

İncivez ve Asma’da Operasyonu İncivez ve Asma’da Operasyonu

Öğrencilerin ve velilerin dikkatine! Değişiyor Öğrencilerin ve velilerin dikkatine! Değişiyor

Belediye Başkan Adayı Hakan Peker: Safranbolu çocuğuyum! Belediye Başkan Adayı Hakan Peker: Safranbolu çocuğuyum!

Limandaki kumsal gündem olmuştu… İlk kazma vuruldu! Limandaki kumsal gündem olmuştu… İlk kazma vuruldu!

Toplu taşımaya neşter vuruluyor Toplu taşımaya neşter vuruluyor

1 Kiloluk paket 810 gram çıktı 1 Kiloluk paket 810 gram çıktı

related-posts id="54237" color="bg-primary"][/related-posts]

Kız kaçırdığı iddia edilen şansın evine, polis ve jandarmadan baskın Kız kaçırdığı iddia edilen şansın evine, polis ve jandarmadan baskın

Hareket halindeki otomobilden atladı Hareket halindeki otomobilden atladı

Editör: Murat Barutçu