İsrail'in Gazze'yi işgalinin bölgesel bir tepkiye yol açmamasının ardından, petrol fiyatları Pazartesi günü düştü. Ancak yatırımcılar, çatışmanın Orta Doğu'ya yayılabileceği korkusuyla daha fazla dalgalanmaya hazırlanıyor. İsrail'in Hamas'a karşı kara saldırısına başlamasının ardından Cuma günü brent petrol fiyatı yüzde 2,9 artarak 90,48 dolara yükseldi, ancak şu an yüzde 1'in üzerinde bir geri çekilme yaşayarak 88 dolar sınırına geldi.

Petrol fiyatları dalgalı bir seyir izlerken, bu durum yurt içinde benzin ve motorin (mazot) fiyatları üzerindeki etkisini sürdürdü. Bu nedenle geçtiğimiz haftalarda peş peşe zam gelen akaryakıt fiyatları için bir indirim dönemi başlıyor. Akaryakıt litre fiyatları bir kez daha değişecek.

MOTORİN İÇİN İNDİRİM BEKLENİYOR

Birkaç gün içinde satışa çıkacaklar! Envanter çıkartılıyor! Birkaç gün içinde satışa çıkacaklar! Envanter çıkartılıyor!

Akaryakıt sektöründen gelen bilgilere göre, mazot fiyatlarında yaklaşık yüzde 4'lük bir düşüşle 1,57 TL'lik bir indirim bekleniyor, bu indirim bu gece itibariyle başlayacak.

İndirimin ardından motorin litre fiyatı İstanbul'da yaklaşık 37,99 TL'ye, Ankara'da 38,58 TL'ye ve İzmir'de 38,73 TL'ye gerileyecek. /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu