Yeni yılın başlamasıyla birlikte, döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarına etki etmeye devam ediyor. 20 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere, motorin litre fiyatına 1 lira 15 kuruşluk bir zam yapılacağı duyuruldu.

Yılın başında belirlenen yeni vergi oranları, küresel piyasalardaki değişkenlik ve brent petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle, akaryakıt fiyatlarında yükselişlere sebep olmuştu. Ancak, bu sürecin ardından yaşanan gelişmeler doğrultusunda motorine 41 kuruşluk bir indirim yapılmıştı.

Ancak, son günlerde küresel ekonomideki belirsizlikler ve brent petrol fiyatlarındaki artışlar, motorin fiyatlarına bir kez daha yansıyacak gibi görünüyor. Bu çerçevede, motorin litre fiyatına 1 lira 15 kuruşluk bir zam yapılması planlanıyor. Söz konusu zam, 19 Ocak gecesi itibariyle geçerli olacak.

Motorin fiyatlarındaki bu yeni zammın, tüketicilere ve sektöre nasıl bir etki yapacağı merak konusu olurken, uzmanlar küresel piyasalardaki gelişmelerin dikkatle takip edilmesi gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, yakıt fiyatlarındaki bu dalgalanmaların, ulaşım ve taşımacılık sektörleri başta olmak üzere ekonomi genelinde çeşitli etkileri olabileceği belirtiliyor. Haber Merkezi

Zonguldak’ta karısını döven şahsa meydan dayağı! Zonguldak’ta karısını döven şahsa meydan dayağı!

Öğrenciler ıstakalarını konuşturdu Öğrenciler ıstakalarını konuşturdu

Zonguldak Resmi Gazetede: Sınırlar belirlendi Zonguldak Resmi Gazetede: Sınırlar belirlendi

Editör: Fadime Yılmaz Elma