Merakla başladı, yüzlerce antika topladı Merakla başladı, yüzlerce antika topladı

Seçimlere doğru kulislerde asgari ücret ve emekli maaşlarına ek zam yapılacağı konuşulurken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan önemli bir açıklama geldi. Yılmaz, "Ülkemizin ekonomik büyümesi ve istikrarının devam etmesiyle birlikte, elimizdeki tüm imkanlarla adımlar attık ve atmaya devam ediyoruz. Bu süreçte emeklilerimiz başta olmak üzere bütün kesimlere aynı yaklaşımı sürdüreceğiz," şeklinde konuştu.

Yılmaz, HaberTürk'te katıldığı programda ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu. Olumsuz küresel ekonomik konjonktüre dikkat çeken Yılmaz, büyüme ve ticaretin tarihsel ortalamaların altında seyrettiğini, Avrupa'da düşük seviyelerde büyüme görüldüğünü belirtti. Ayrıca savaşlar ve doğal afetler gibi olumsuz etkenlerin ekonomiyi olumsuz etkilediğini vurguladı.

Ancak, bu zorlu şartlara rağmen Türkiye'nin bütçesindeki tüm imkanların seferber edildiğini ve otomatik artış mekanizmalarının ötesinde kararlar alındığını ifade etti. Yılmaz, Cumhurbaşkanı'nın genel prensibinin hiçbir kesimi enflasyona ezdirmemek olduğunu ve 2002'den bu yana hiçbir kesimin reel olarak gerilemediğini belirtti. Ayrıca, tüketim kalıplarının değiştiğini ve bu değişime saygı duyduklarını dile getirdi.

Sonuç olarak, Yılmaz ekonomideki zorlu süreçlere rağmen hükümetin elindeki tüm imkanları seferber ettiğini ve emekliler başta olmak üzere bütün kesimlere eşit bir yaklaşım sergileyeceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:

“Dünya olumsuz bir konjonktürden geçiyor. Büyüme, ticaret tarihsel ortamaların altında. Avrupa'da büyüme düşük seviyelerde. Bir taraftan savaşlar. Tarihimizin en büyük deprem afeti. Bütün bu yüklere rağmen bütçemizde elimizden gelen tüm imkanları seferber etmeye çalıştık. Otomatik artış mekanizmaların ötesine geçen kararlar alındı. Bunları topladığınızda 300 milyara yakın ekstra bütçemizin imkanlarını zorlayarak attığımız adımlar var. Sayın Cumhurbaşkanımızın genel prensibi var, hiçbir kesimi enflasyona ezdirmemek. Hiçbir kesimin ücreti 2002'den bugüne reel olarak artmıştır. Hiçbir kesim yoktur ki, geriye gitmiş olsun. Tüketim kalıpları değişiyor tabii ki. Eskiden ihtiyaç görmediğini insanlar şimdi ihtiyaç görebiliyor, elbette saygı duyarız.”

Kaynak: Haber Merkezi