2002 yılındaki seçimlerin ardından AK Parti, Türkiye'de ilk defa 2. parti oldu ve bu durumun nedenleri arasında gösterilen ve başarısızlıkla suçlanan AK Partili isimlere sosyal medyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. Özellikle 31 Mart yerel seçimlerinde istenilen sonucun elde edilememesi, AK Parti içinde tartışmalara yol açtı.

AK Parti'nin önde gelen isimlerinden bazıları, sosyal medyada tepkilerin odağı haline geldi. İstanbul seçim sonuçlarındaki başarısızlık sonrasında bazı sosyal medya kullanıcıları, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'yi, genel başkan yardımcıları Erkan Kandemir'i, Yusuf Ziya Yılmaz'ı, Ali İhsan Yavuz'u, Mustafa Şen'i ve genel başkan vekili Efkan Ala'yı istifaya davet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da seçim sonuçlarının ardından yaptığı açıklamada, milletin sandık yoluyla siyasetçilere mesajını ulaştırdığını belirtti ve partisinin organlarında seçim sonuçlarını açık yüreklilikle değerlendireceklerini söyledi.

Bir kadın daha öldürüldü; Tartıştığı kadının boğazını kesti Bir kadın daha öldürüldü; Tartıştığı kadının boğazını kesti

AK Parti'de harekete geçilerek Merkez Yürütme Kurulu (MYK) yarın toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak toplantıda seçim sonuçlarının detaylı bir şekilde ele alınması bekleniyor.

Özellikle İstanbul'da elde edilen sonuçların parti içinde yeni tartışmalara neden olduğu ve AK Partili isimlerin istifaya çağrıldığı belirtilirken, sosyal medyada yapılan paylaşımlar dikkat çekti. Bu paylaşımlar arasında "Bu sonuç sizin eseriniz, mekanı terk etme vakti geldi" gibi mesajlar yer aldı.

Editör: Fadime Yılmaz Elma