Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin 14. Olağan Genel Kurulu yapılırken, tek liste ile gidilen kongrede mevcut başkan Ahmet Bayrak ve yönetimi güven tazeledi.

Dernek lokalinde gerçekleştirilen kongrenin divan başkanlığını Zonguldak İli Kalkındırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Necati Başar yaparken açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Kongreye, MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, Yeniceliler Dernek Başkan yardımcısı Mehmet Şık, Devrek ve Gökçebey Derneği Başkanı Lütfi Çavuş, Bayburtlular Derneği Başkanı Ahmet Öztürk, Ülkücü Teknik Elemanlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Saruhan Çınar, Yenice Trabzonlular Derneği Başkanı İbrahim Yaylı ile Trabzonlular derneği yönetim kurulu ve üyeleri katıldı.

Kongrede, faaliyet raporları, denetim kurulu raporları, tahmini bütçe, tüzük değişikliği konuları görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Tek liste ile gidilen seçimler sonucunda, Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığına Ahmet Bayrak yeniden seçilirken, yönetim kuruluna, Münir Uzundurukan, Mahmut Kefelioğlu, Bayraktar Aydın, Tayfun Kara, Kibar Arıkan, Mustafa Çakır, Fikret Koç, Muhittin Orhan, Faruk Demirci, Necat Uzun, Kenan Ermiş, Salih Paşa Hazır, Nail Altuntaş, Kemal Aydın seçilirken, denetleme kuruluna, Kazım Kefeli, Akın Dilek ve Yaşar Güven seçildiler.

Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin danışma kuruluna ise, Erol Şeref, Cengiz Kılıç, Şakir Ali Yazıcıoğlu, Adil Bahadır, Nihat Aygün, Şekip Günaydın, Burhan Sezgin, Hasan Ergin Kuyumcu, Metin Kahveci, Ahmet Çıkar, Turgut Hamzaçebi, Temel Çakır, Kamuran Aşkar, Erkan Aygün, Hüseyin Küçükaslan, Mehmet Günaydın, Harun Melemez, Tunay Küçük, Ali Koroş, Musa Bahadır ve Aslan Uzunşimşek seçildi.

Kongrenin bitiminde yeniden seçilerek güven tazeleyen Ahmet Bayrak, “Dernekçilik gerçekten zor bir iş. Ve bu zorlu arkadaşlarımız bizi yeniden seçerek başkan yaptı. Yeniden güven tazeledik ve buna layık olmaya çalışacağım. Katılımcılara herkese teşekkür ediyorum” dedi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi