Karabük Belediye Başkanı ve MHP Adayı Rafet Vergili, bir basın toplantısı düzenleyerek, AK Parti Adayı Özkan Çetinkaya ile ilgili ciddi bir iddiada bulundu.

Son birkaç gündür AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya’nın Fetöye ait olan Alfred Üniversitesi’nden mezun olduğunu ve bunu aday tanıtım töreni sırasında Cumhurbaşkanının arkasına yazdırılmasının bir yerlere mesaj verilmek olduğunu öne sürmüştü.

Yerel basında yer alan habere görne Başkan Vergili, iddialarını daha da derinleştirerek, şimdi de Özkan Çetinkaya’nın sahte diploma ile Kardemir’e işe girdiğini ve anlaşılınca da işten çıkarıldığını öne sürdü.   

“Alfred Üniversitesi Amerika'daki Fetö'nün üniversitesi. Burada bununla ilgili bir kampüs açmış. YÖK tarafından onaylanmamış, hatta Amerika'daki üniversitenin diploması denklik sayılmamış. Sonra bu arkadaşımız diplomayla Demir Çelik fabrikasına işe girmiş. O zaman Eskişehir Üniversitesi diploması falan yok, sahte yüksek okul diplomasıyla. Sonra demir çelik iş akdini feshetmiş veyahut ta bir ara verdikten sonra, tekrardan dönüşte işe alınmamış, sahte üniversite diploması kullandığı için.” Diye konuşan Rafet Vergili, bu ciddi iddiasının da gerçek olduğunu belirtti.  

Vergili “Bir belediye başkan adayı her şeyiyle toplumu temsil etmesi lazım, yarın ona ‘bu nedir’ diye sormamalı. Birde hem il teşkilatı hem de ilçe teşkilatları, belediye başkanı adayları bunlarla ilgili savcılık lafları edene kadar utanmaları lazım. Tayyip beyin arkasına o yazıyı yazdırdıkları için.”

“Bu peşi bırakılacak bir olay değildir.” Diyen Vergili “Önce saray oyunlarıyla kendilerine başkan tespit ediyorlar, sonrada hiçbir geçerliliği olmayan bir diploma ile demir çeliğe işbaşı yaptığı söyleniyor. Tayyip beyin arkasına ‘Alfred Üniversitesi’ yazdırmak, vahim bir olaydır. Affedilmemesi gereken bir olaydır.” Dedi.

Drift atarken başka bir araca çarpıyordu Drift atarken başka bir araca çarpıyordu

Bir gazetecinin, “AK Partinin adayı Özkan Çetinkaya sahte diploma ile Kardemir’e işe başladı, diploması sahte olduğu anlaşılınca iş akdi feshedildi diyorsunuz, bu iddia doğrumu?” sorusuna Vergili şöyle cevap verdi;

“Benim bildiğim gerçek. Askerliğe gidiyor, dönüşte yüksek okul diploması, geçerliliği olmayan bir diploma olduğu için tekrardan işbaşı yaptırılmıyor. Eskişehir Üniversitesi diplomasını sonradan almış. O güne kadar Eskişehir Üniversitesi diye bir şey yok. Alfred Üniversitesinin diplomasının kullanılması olay, seçimlerde Tayyip beyin arkasına yazılması daha başka bir olay. Bu diplomanın hiçbir geçerliliği yok ve siz bunu aday tanıtım programında yazıyorsunuz bütün Türkiye'ye okutuyorsunuz. Bir yerlere mesaj veriyorsunuz.” (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu