Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Ali Topaloğlu, emeklilere yapılan yüzde 25 oranındaki zammı eleştirdi. Başkan Topaloğlu, emekli derneklerine de yüklenerek, “İktidarın arka bahçesi mi?” dedi.

“Emekliler açlığa ve yoksulluğa terk edildi!” diyen Topaloğlu, emeklilerin iktidar desteğinin karşılığını açlık ve yokluk olarak geri aldığını söyledi. Topaloğlu öte yandan, “Emekliler dernekleri bugünkü iktidarın arka bahçesi mi? Emekliler dernekleri emekliyi kandırmaktan vaz geçin.” Şeklinde ifadelere yer verdi.

Topaloğlu’nun açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Bağkur ve SSK emeklilerine verilecek zam oranı yüzde 25 olarak belirlendi.  TÜİK Zaten normal enflasyon rakamlarını açıklasaydı bu rakam çok daha yukarılarda olacaktı. Seçimlerde emeklilerin çoğu bugünkü iktidarı desteklemiştir. Emekli dernekleri sürekli iktidar güzellemesi yapmışlardır. Gelinen noktada ‘Verin yetkiyi alın yoksulluğu’ durumu açık olarak ortaya çıkmıştır. Emeklinin onuru yaşamı hiçe sayılmıştır. Bu durumun en önemli sorumluları iktidardan sonra, iktidara kayıtsız şartsız destekleyen ve emeklinin perişan olmasına neden olan emekliler dernekleridir.

Emekliler dernekleri emeklilerden özür dilemelidir.

Maden ocağında iş kazası; 2 yaralı Maden ocağında iş kazası; 2 yaralı

Evet bugün verilen zam daha vatandaşın cebine girmeden buharlaşmıştır. Kaşıkla zam veren iktidar kepçeyle geri almaktadır. Artık emekliler açlık sınırının altında yaşayacaklardır. Emekliler için bırakın tatil yapmayı sağlıklı beslenmeleri bile söz konusu değildir.

Emeklilere verilen zam yeniden değerlendirilmeli. Zam oranı en az yüzde 50 oranında olmalıdır. Fiyat artışları durdurulmalıdır.

Bu ülkenin emeklileri hiçbir dönemde bu kadar açlığa ve yoksulluğa itilmemişti.

Emekliler bu ülkenin onurlu ve saygı duyulması gereken vatandaşlarıdır.”

Haber Merkezi

1791797

Editör: Murat Barutçu