Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr İsmail Hakkı Özölçer, basın mensuplarıyla iftar yemeğinde biraya geldi. Özölçer, "Üniversitemizin en iyi yerlere gelmesi için elimizden geleni yapacağız" ifadelerine yer verdi.

Düzenlenen iftar yemeğine Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer'in yanı sıra rektör yardımcıları Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, Prof Dr. Bekir Hakan Bakkal, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Tuğba Akdal ile, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Emen, ulusal ve yerel medya temsilcileri katıldı.

İftar yemeğinin ardından Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ)rektörlüğüne atanan Prof. Dr İsmail Hakkı Özölçer, basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

“ÜNİVERSİTEMİZİN EN İYİ YERLERE GELMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

‘Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ)rektörlüğüne atanan Prof. Dr İsmail Hakkı Özölçer, “Biliyorsunuz 8 Nisan günü Cumhurbaşkanlığımızın prensipleri ile bu göreve atandık. Resmî gazetenin abonesiydik artık abonesi değiliz. Üniversitemiz epey bir yol kat etti. 4 sene biraz pandemi ve ekonomik kriz nedeniyle geride kaldık. Bütün üniversite bundan sonra elinden gelenin en iyisini yapacağız. Baya bir teveccüh var. 22 sene inşallah vekil Hakan hocam tıp fakültesinde ve mühendislik fakültesinde çok büyük hizmetlerimiz var. Ne görev verildiyse yaptık. Benden önce pek çok görevde bulundu. Ben işime bakayım ben akademik çalışmalarla varo layım öyle düşünmedik. Dolayısıyla son hali de bizi mutlu etmiyordu. Aday olduk. Üzerimiz de vazife olarak gördük. Ben Zonguldaklı değilim ama 22 sene burada yaşadım. Sadece bu kent değil üniversitemiz için. Buraya biz kent evladımız gibi kendi malımız gibi sahiplendik. Hep birlikte çalıştık. Bizim aday olmamız farzdı. Allah’da bunu bize nasip etti. Bundan sonra sıçrama dönemi gerçekleştirmek istiyoruz. Kendi üniversitemizin ve Zonguldak’ın sorunlarını biliyoruz. Daha sonra ekinimize katılacaklar olacak. Bu 1 ay alışma dönemi olacak. Bayramdan sonra daha hızlı çalışacağız. Sizin sayenizde pek çok yönlendiriliyor. Anketten de çıktık. Sizin değerinizi biliyoruz. Hiç kimseye karşı ne sizin ne de bizim tanımıyoruz. Bugüne kadar. Bir birimize karşı benim tavrım tanıştığım tüm insanları 100 puanla başlarım. Yanlışlar fazlalaştıkça 100 puandan 0 doğru düşmeye başlar. Açık sözlü olacağız. Benim telefonumu vermeyeceğim. Hakan hocadan ulaşabilirsiniz. Her zaman ulaşabilir olacağız. Şimdi biz denizin içerisindeyiz. Hata yapacağız kasıtlı bir şey yapmayacağız. Elimizden geldiğince en iyisini yapacağız. 92 yılında kurulan bu üniversitenin en iyi yerlere gelmesi için çaba göstereceğiz. Bunları düzelteceğiz inşallah. Bu Zonguldak için önemli bir müessese”

8 NİSAN’DAN SONRA YENİ BİR SAYFA AÇTIK

Filyos Projesi'nin önemine değinen Rektör İsmail Hakkı Özölçer, TPAO ile yaptıkları anlaşmaları da hatırlatarak şöyle devam etti:

"Filyos Projesi önemli. Bizi de büyütecek. Zonguldak’ı da büyütecek. Makinenin dişliler gibi. Basında başka dişlisi hepimiz beraber çalışmalıyız. Zonguldak’ın sorunlarını çözmek için uğraşacağız. Yeni yeni büyüyen fakültelerimiz de var. Geçmiş artık geçti. 8 Nisan’dan sonra yeni bir sayfa açtık. Tıp fakültemizin en güzel şekilde halkımızın hizmetine sunulması gerek. Hastanemiz de poliklinik binalarınız sürüyor. Eczacılık fakültemiz sürüyor. Orayı en büyük kampüsümüz olarak değerlendireceğiz. Kalp damar cerrahisi bölümü personel eksikliği vardı. Bir kaç ay içerisinde tamam oluyor. Kalp damar ve cerrahi bölümü birada çalışacak. Şuanda en temiz şekilde çalışıyor. Burası için güzel bir şey. Gerisini de yavaş yavaş yapacağız. 15 Temmuz Anıtı'nı en iyi şekilde halka açacağız. Kesin açılacak. Oranın bir iki şeyi var. Nasıl çalıştıracağız. En iyisini bulmak istiyoruz. Daha çok kafe şeklinde. Şuanda böyle bir imkan olmadığı için. Öğrencilerimiz ders çalışırlar. Orayla ilgili bir iki fikrimiz var. Pek çok şey düşünüyoruz. Şu anda orada otomatlar var” diye konuştu.

KALP DAMAR CERRAHİSİ BÖLÜMÜ EKSİKLİĞİ GİDERİLDİ”

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İsmail Hakkı Özölçer, kalp damar cerrahisi eksikliğini giderildiğini belirterek,”Kalp damar cerrahisi bölümü personel eksikliği vardı. Bir kaç ay içerisinde tamam oluyor. Kalp damar ve cerrahi bölümü birada çalışacak. Şuanda en temiz şekilde çalışıyor. Buda için güzel bir şey. Gerisini de yavaş yavaş yapacağız” dedi.

15 TEMMUZ ANITINI HALKA AÇACAĞIZ”

15 Temmuz anıtının halka açılacağını ifade eden rektör Özölçer “En iyi şekilde halka açacağız. Kesin açılacak. Oranın bir iki şeyi var. Nasıl çalıştıracağız. En iyisini bulmak istiyoruz. Daha çok cafe şeklinde. Şuanda böyle bir imkan olmadığı için. Öğrencilerimiz ders çalışırlar. Orayla ilgili bir iki fikrimiz var. Pek çok şey düşünüyoruz. Şuanda orada otomatlar var” diye konuştu.

“TIBBİ ONKOLOG SORUNUMUZ HAD SAFHADA”

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İsmail Hakkı Özölçer,”Tıbbi onkolog eksikliğimiz var. Had safhada onkolog ihtiyacımız. Devlet hastanesinde iki tane onkolog var. Onlardan faydalanabilir miyiz diye düşündük. Bir süreye ihtiyacımız var. Bayram sonunda hastaneyle anlatabilirsek hastaneyle anlaşmak yeterli olmuyor. O işin üstündeyiz. Bir kaç görüşmemiz var. İnşallah olumlu sonuçlanır. Bizim imkanlarımız daha çok. Buranın atıl şekilde durmaması gerekiyor. Zaten bu hastalar özel hastalar. Bunlar kanser hastası. Gerekirse öğretim görevlisi bulacağız”

BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer açıklamasının ardından Konuk evinde gazeteciler ile sohbet yaptı. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi