Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, emekli taban maaşının 5500 TL'den 7500 TL'ye çıkarılmasını olumlu bulduklarını söyledi.

Emeklinin yüzünü güldürürlerse emeklide onların yüzlerini güldürür diyen Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, açıklamasına şöyle devam etti:

“En düşük emekli taban maaşının 5500 TL'den 7500 TL'ye çıkarıldığı açıklandı bu çok güzel ama 7500 TL’nin üzerinde emekli maaşı alanlara zam yok mu? Açıklanan taban emekli maaşı gayet güzel ve asgari ücret seviyesine yakın ama tam olarak asgari ücret seviyesine getirilirse çok daha güzel olur. Ayrıca emekli ikramiyesi konumuz var ve emekliler bu ikramiyenin en az 5500 TL olmasını bekliyor. Yetkililer sesimizi buradan duysun. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı bayram ikramiyelerini yükseltecek alternatif modeller üzerine çalıştıklarını da açıkladı. Emekliler bu konuda da güzel haber bekliyor. Emeklinin yüzünü güldürürlerse emeklide onların yüzlerini güldürür. Çünkü bugün hayat pahalılığı almış başını gidiyor. Bir kilo kıyma 300 lira olmuş. İkramiyemiz en az 5500 TL olsun emekli bayramda çoluk çocuğundan kaçmasın” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin