Zonguldak’ta 65 yaş üstüne artık ücretli olacak! Zonguldak’ta 65 yaş üstüne artık ücretli olacak!

Okan Buruk’a Fatih Terim’den şampiyonluk hediyesi! Okan Buruk’a Fatih Terim’den şampiyonluk hediyesi!

Kastamonu Haber – Kastamonu'nun farklı köylerinde enerji hatlarına giren yılanlar nedeniyle oluşan arızalar, ekiplerin uzun çabaları sonucunda giderildi. Bir trafoya giren yılan, 6 köyün elektriksiz kalmasına yol açtı.

Olay, Küre ilçesine bağlı Ersizlerdere Köyü ve İnebolu ilçesine bağlı Kabalarsökü Köyü'nde meydana geldi. Havaların ısınmasıyla birlikte yılanların görünürlüğü arttı ve bu durum vatandaşları zor anlar yaşatmaya başladı.

Ersizlerdere ve Kabalarsökü köylerinde bulunan elektrik trafolarına giren yılanlar, iletim kabloları arasında akıma kapılarak öldüler. Bu durum, kısa devre oluşturarak 6 köyün elektriğinin kesilmesine neden oldu.

Köylülerin ihbarı üzerine olay yerine giden ekipler, direkleri ve trafoları tek tek kontrol ederek arızanın kaynağını bulmaya çalıştı. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından ekipler, trafo içerisindeki yılanı fark etti. Yılanın akıma kapılarak öldüğü tespit edilince, trafo içerisinden çıkarılarak güvenli bir şekilde bölgeden uzaklaştırıldı. Bu sayede elektrik kesintisi yaşayan köylere yeniden enerji verildi. İHA

Satılık ilanı bulunan aracıyla kaza yapıp hayatını kaybetti! Satılık ilanı bulunan aracıyla kaza yapıp hayatını kaybetti!

Gökçebey’de sel sonrası dezenfekte devam ediyor! Gökçebey’de sel sonrası dezenfekte devam ediyor!

Gassal ihtiyacı açılan kursla giderilecek! Gassal ihtiyacı açılan kursla giderilecek!

AW942713_01

AW942713_02

Editör: Virda Şahin