Zonguldak’ta, 70 yaşındaki Mustafa Uzun’un 2. Lig’de mücadele eden Zonguldak Kömürspor’a sevgisi tüm Türkiye’ye örnek olacak türde. Zonguldak Kömürspor dışında başka bir takım tutmayan emekli maden işçisi, 1945 yılında Kömürspor adıyla kurulan, 1966 yılında Zonguldakspor, 2011 yılında Zonguldak Kömürspor adını alan İşçi Milli takımını 57 yıldır hiç yalnız bırakmıyor.

Zonguldak’a 31 kilometre uzaklıktaki Filyos beldesinde yaşayan ve ilerleyen yaşına rağmen kırmızı-lacivertli takımın iç ve dış sahada oynadığı hiçbir maçı kaçırmayan Mustafa Uzun, tribün desteğinin yanı sıra her sezon aldığı kombine kartıyla kulübe maddi destekte bulunuyor. Sezonluk kombine kartı cebinde durmasına rağmen gittiği her maça örnek olması açısından bilet alarak giren koyu taraftarın kırmızı-lacivertli renklere olan bu sevgisi, kırmızı-lacivertli camiada 7’den 77’ye tüm herkesin takdirini görüyor.

BU SEZON DA KOMBİNESİNİ ALDI

70’inci doğum gününü kutladığı bu yıl da yine tribünlerdeki yerini almaya hazırlanan Mustafa Uzun, Zonguldak Kömürspor Kulübü tarafından 2023-2024 sezonunda iç sahada oynanacak maçlar için bastırılan kombine karttan satın alarak her zaman ki desteğini sürdürdü. Uzun, kulübe maddi destek sağlamak adına imkanları ölçüsünde Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk’ten satın aldığı kombineyi hatıra amaçlı saklayacak. Koyu taraftar, kombinesi olmasına rağmen gideceği maçlara bilet alıp girecek.

Şampiyon takım son haftaya kaldı... Ya Esenler Erokspor, ya da Vanspor Şampiyon takım son haftaya kaldı... Ya Esenler Erokspor, ya da Vanspor

Kentte, Zonguldak Kömürspor’un yaşayan tarihi olarak lanse edilen,  takımın 1974-1988 yıllarında mücadele ettiği Türkiye 1. Ligi şimdiki adıyla Süper Lig yıllarını dün gibi hatırlayan, özellikle Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’la oynanan maçları hiç unutmayan Uzun’un tek temennisi, İşçi Milli takımının yine o eski günlere geri dönmesi.

Bu beklentiler doğrultusunda yeni sezona umutla bakan Mustafa Uzun, “Benim için Zonguldak Kömürspor bir yana, dünya bir yana. 57 yıldır kırmızı-lacivert renklerin peşinden gidiyorum. Sağlığım elverdiği sürece gitmeye devam edeceğim. Her zamanki gibi yeni sezon kombine kartımızı aldık. Bir emekli olarak benim gücüm bu kadar. Keşke imkanımız olsa da daha fazla destek verebilsek. Zonguldak Kömürspor bu şehrin profesyonel tek futbol takımı. Herkes destek olmalı. Tek isteğim Zonguldak Kömürspor’u eskiden olduğu gibi Süper Ligde görmek. Koyu bir taraftar olarak ölmeden önce tek arzum bu.” dedi.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ