Batı Karadeniz'e uyarı geldi! Batı Karadeniz'e uyarı geldi!

Fazlı Uncu’ya hemşerilerinden taziye ziyareti Fazlı Uncu’ya hemşerilerinden taziye ziyareti

Küçük yaşta çıraklıkla başlayan hikaye, kendi işyerinde yarım asır süren faaliyetlerden sonra tamamlandı... Kentin önemli bir mihenk taşı “Barış Elektrik” sektörel faaliyetlerini noktaladı… Mesleki anlamda onlarca usta ve çırak yetiştiren, malzeme ihtiyacını karşılayan firma, bir daha açılmamak üzere kepenklerini indirdi.

Zonguldak Nostalji web sitesinde Yüksel Yıldırım’ın verdiği habere göre Ahmet Kaya’nın kurduğu işyerine kardeşi Ali Kaya dahil olmuştu. Elektriğin malzeme merkezi sayılan mağazayı önce Ali Kaya devrederek bıraktı. Ağabey Ahmet Kaya da geride işleri devralacak varisleri farklı iş kollarında çalıştıkları için ve ilerleyen yaşını da hesap ederek Ocak 2024 itibariyle kapısını bir daha açılmamak üzere kapattı…

Kurucu Ahmet Kaya; 1950 yılında Zonguldak’ta doğdu. İlkokulu, doğduğu ve büyüdüğü Ontemmuz mahallesinde, Ontemmuz İlkokulu’nda okudu. Ortaokul ve Lise eğitimini Sanat Okulu Motor bölümünü bitirerek tamamladı. 1972-78 yıllarında Ankara Yüksek Teknik Öğretmen Okulu’nu bitirerek yükseköğretimini tamamladı, ‘’Barış Elektrik’’ firmasını kurdu (1978).

Uzun yıllar abi, baba, kardeş birlikte Zonguldak’ta Elektrik ve Elektronik piyasasında birçok hizmete imza attılar. Barış Elektrik Zonguldak ili ve ilçelerine toptan ve perakende malzeme ve işçilik hizmeti vererek bölgenin büyük bir bölümünün ihtiyacına yarım asra yakın zaman hizmet verdi.

(Haber merkezi)

Editör: Virda Şahin