Ahmet Çolakoğlu “Geçmiş Olsun” dedi Ahmet Çolakoğlu “Geçmiş Olsun” dedi

Hakkari Haber - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir grup öğretmen, hobi olarak başladıkları tavukçuluk işini büyüterek bin 200 tavuğa bakıyor.

Güllüce köyünde yaşayan dört öğretmen, Sivaslı Savaş Zengin, Diyarbakırlı Celal Bakıroğlu, Yüksekovalı Fahrettin Vural ve Güven Güneç, ortak bir girişim olarak tavuk çiftliği kurdu. Başlangıçta sadece hobi olarak bakmaya başladıkları 8 civcivi zamanla çoğaltarak, şu an 5 bin dönümlük bir alanda bin 200 tavuğa sahipler. Bu girişimleriyle ilçede örnek bir faaliyet gerçekleştiren öğretmenler, temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan bölgede bir ilki başardılar.

 

Amfi Tiyatro’da yaz etkinlikleri başladı Amfi Tiyatro’da yaz etkinlikleri başladı

Özellikle okulların tatil olduğu dönemde Savaş Zengin ve Celal Bakıroğlu memleketlerine gitse de, diğer iki öğretmen arkadaş, çiftlikle uğraşmaya devam etti. Fahrettin Vural, çiftliklerine başlarken Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Bey'in yardımlarından da bahsetti ve çiftliklerini 5 bin dönümlük bir arazide kurduklarını, yakın bir zamanda yumurta üretimine de başlamayı planladıklarını dile getirdi.

Öğretmenler, kurdukları çiftlikte köy tavuklarını doğal ortamda besliyorlar ve çiftliklerinde ürettikleri yumurtalardan gelir sağlamayı hedefliyorlar. Güven Güneç, 3 öğretmen arkadaşıyla hobi olarak başladıkları tavukçuluk işi sayesinde çiftlik kurduklarını ve 5 bin dönümlük alanda bin 200 tavuğa baktıklarını belirtti. Amacın Yüksekova halkına daha verimli ve daha uygun maliyetli civciv ve yumurta satışı yapmak olduğunu ifade etti.

Sendikadan imza kampanyası Sendikadan imza kampanyası

Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, öğretmenlerin kurduğu çiftliği inceledi ve bu girişimci öğretmenlerin Yüksekova'da örnek teşkil ettiğini vurguladı. Odanın üreticilere ve öğretmenlere destek vereceğini belirten Geçirgen, üreten bir Yüksekova için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Bu tür girişimlerin çiftçilere öncü olacağını ve desteklenmeye değer olduğunu ifade etti. İHA

Ali Topaloğlu en çok sorun yaşanan ürünü açıkladı Ali Topaloğlu en çok sorun yaşanan ürünü açıkladı

AW938861_08

AW938861_07

AW938861_05

AW938861_03

AW938861_02

Sancaktepe Bölgesinde 24 Saat Açık Kilit Hizmetleri Sancaktepe Bölgesinde 24 Saat Açık Kilit Hizmetleri

AW938861_01

Editör: Virda Şahin