Eylem yapan fırıncılara tutanak tutuldu! Eylem yapan fırıncılara tutanak tutuldu!

SohbetSizsiniz Sohbet Odaları SohbetSizsiniz Sohbet Odaları

Karabük Haber – Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan tarihi Cinci Han'da duvara çarptıktan sonra yere düşen nadir rastlanan ebabil kuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Karabük Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Dünyanın en nadir ve ilgi çekici kuşlarından biri olan ebabil kuşu, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde görüldü. Normalde havada sıkça gözlemlenen bu özel kuş, 1645 yılında inşa edilen Cinci Han'ın duvarına çarparak yere düştü.

İş yerindeki çalışanlar, yere düşen kuşu fark ederek ağzından akan kanı temizledi ve su verdi. Daha sonra kuşu doğal yaşamı için yetkililere teslim etmek üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Karabük Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verdi.

 

Sahilde çıplak erkek cesedi bulundu Sahilde çıplak erkek cesedi bulundu

Kuşun yere düşme anını anlatan çalışanlardan Mustafa Erol, kuşun akşam saatlerinde uçarken duvara çarparak yere düştüğünü söyledi.

Erol, "Kuşu uçurmaya çalıştık, ancak başarılı olamadık. Bu nedenle doğa korumayı aradık. Ebabil kuşunun hanın duvarına yuva yaptığını biliyorduk. İki beton arasına topraktan yuvalarını yapıyorlar. Bu kez yuvasına dönemedi ve düştü. Han çevresindeki kuşlar için riskli bir durumdu. Doğa korumayı arayarak onları haberdar ettik. Bu tür kuşlar böcek ve sinek gibi farklı besinlerle beslenir, bu yüzden doğal ortamlarında yaşamaları daha uygun olacaktır." şeklinde konuştu.

Ahır alevlere teslim oldu! Ahır alevlere teslim oldu!

Hayvan sevgisinin önemine dikkat çeken Erol, kuşun ebabil olduğunu anladıklarında doğa korumayı arayarak kuşu uzman ellere teslim etmek istediklerini söyledi. Ebabil kuşunun bakımının profesyonel ellere ait olduğunu ve doğa koruma ekibinin en doğru adres olduğunu belirtti.

Ebabil kuşunun beyin sarsıntısı geçirebileceğini aktaran yetkililer, kuşun yaklaşık bir hafta ila on gün içinde düzelebileceğini ifade etti. Kuşun sağlığına kavuşması için doğa koruma gözetiminde tedavi edileceği belirtildi. İHA

Turizm noktasında  daha iyi olacağız! Turizm noktasında daha iyi olacağız!

AW941854_02

AW941854_04

Editör: Virda Şahin