Bolu Tabaklar Mahallesi İzzet Baysal Caddesi’ndeki dükkanında 35 yıldır çalışan Emin Tezcan, kış mevsiminde ayakları üşüyenler için yün keçe ve buzlu zeminler için poli tabanlı ayakkabıları öneriyor. Tezcan, “Bu tabanlar zemini tutma özelliğine sahip ve kaymayı önlüyor. Deri ayakkabılar kışın daha iyi performans gösteriyor” dedi.
EKONOMİK ŞARTLAR TALEBİ ARTIRDI
Ekonomik nedenlerle vatandaşların yeni ayakkabı almak yerine mevcut ayakkabılarını tamir ettirmeyi tercih ettiğini belirten Tezcan, talebin arttığını ancak sektörün geleceği konusunda endişeli olduğunu vurguladı.
MESLEĞİN GELECEĞİ TEHLİKEDE
Bolu’daki ayakkabı tamircilerinin son temsilcilerinden biri olduklarını belirten Tezcan, “Maalesef bizim arkamızdan yetişen kimse yok. Belki de bu mesleğin son nesliyiz. Kendi işini yapan bir ayakkabı tamircisi, bugün asgari ücretin üzerinde kazanç sağlayabilir” ifadelerini kullandı.
