Marmara Denizi'nde sabah saatlerinde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından paylaşılan verilere göre, Yalova'nın Armutlu ilçesi açıklarında saat 09.06'da 3,2 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin yerin 15,8 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.

MARMARA DENİZİ'NDE 3,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Marmara Denizi, 30 Ekim 2026 Cuma günü sabah saatlerinde meydana gelen depremle gündeme geldi.

Kandilli Rasathanesi'nin açıkladığı ilk verilere göre, depremin merkez üssü Yalova'nın Armutlu ilçesi açıkları olarak belirlendi.

Saat 09.06.32'de kaydedilen depremin büyüklüğü 3,2 olarak ölçüldü.

Kahramanmaraş'ta dehşet! Annesini bıçakla rehin aldı
Kahramanmaraş'ta dehşet! Annesini bıçakla rehin aldı
İçeriği Görüntüle

DEPREMİN DERİNLİĞİ AÇIKLANDI

Kandilli Rasathanesi, Marmara Denizi'nde meydana gelen depremin derinliğine ilişkin bilgileri de paylaştı.

Açıklanan verilere göre sarsıntı, yerin 15,8 kilometre altında gerçekleşti.

Depremin merkez üssünün deniz içerisinde, Armutlu açıklarında bulunduğu bildirildi.

KANDİLLİ KOORDİNATLARI PAYLAŞTI

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi tarafından açıklanan deprem bilgileri şöyle:

  • Tarih: 30 Ekim 2026 Cuma
  • Saat: 09.06.32
  • Büyüklük: 3,2
  • Derinlik: 15,8 kilometre
  • Merkez üssü: Marmara Denizi – Armutlu açıkları
  • Koordinatlar: 40.6290 kuzey, 28.8170 doğu

MARMARA'DAKİ DEPREM KAYITLARA GEÇTİ

Yalova'nın Armutlu ilçesi açıklarında meydana gelen sarsıntı, Kandilli Rasathanesi'nin deprem kayıtlarına geçti.

Depremin herhangi bir hasara veya olumsuzluğa yol açıp açmadığına ilişkin paylaşılan bilgilerde bir açıklama yer almadı.

Kaynak: Haber Merkezi