Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaöğretime kaydı olmayan  257 öğrencinin daha  kaydı yaptırılarak eğitimle yeniden buluşması sağlandı.

Öğrencilerin aileleri  ile yapılan görüşmeler, rehberlik çalışmaları sonucunda  257 öğrenci  yeniden eğitim- öğretim süreçlerine dahil oldular.

İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Ortaöğretime kaydı olmayan  257 öğrencinin eğitimle yeniden buluşma sürecini paylaştı.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Aldoğan,  "Tespitini yaptığımız farklı sebeplerle ortaöğrenime devam etmeyen 257  öğrencimizin ailelerine ulaşarak onları eğitimden uzak tutan sebeplerin neler olduğunu öğrendik.

Bakanlığımızın “Eğitimle Yeniden Buluşma" projesi kapsamında ilimiz genelinde farklı sebeplerle  eğitim sistemi içerisinde olmayan  öğrencilerimizi yeniden eğitimle, okulla buluşturulması için sahada okul yöneticilerimiz ,rehber öğretmenlerimiz, okullarda ve kurumlarda oluşturulan komisyonlarımız, velilerimizle, öğrencilerimizle  görüşerek öğrencilerimizin  yeniden eğitimle buluşmasını sağladılar.

Sevgili gençlerimize hayırlı olsun. Sevgili öğrencilerimizin ailelerine, okullarda ve kurumlarda oluşturduğumuz komisyonlarımıza, okul ve bu süreçte verdikleri destek için teşekkür ederim. Öğrencilerimizin hayallerine  giden yolda önemli bir adımı birlikte attık. Biz büyük bir aileyiz.

Bakanlığımızın uyguladığı sosyal politikalarla öğrencilerimize yeni imkanlar, yeni fırsatlar sunmaya devam edeceğiz. Yolları bahtları açık olsun” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu