Zonguldak İl Genel Meclisinin 2023 yılı son toplantısı İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

Toplantıya, Özel İdare Genel Sekreter yardımcısı Mehmet Kokulu, Encümen Müdürü Enis İbas, il genel meclisi üyeleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3’ncü maddesinde yer alan 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 26/a maddesi gereğince hazırlanan, İl Özel İdaresi 2024 Yılı Yatırım Programı ile ilgili Eğitim Kültür ve Sosyal İşler, İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Plan ve Bütçe, İçişleri, Tarım ve Orman, Sanayi ve Ticaret, Gençlik ve Spor, Köylere Yönelik Hizmetler, Turizm ile Ar-Ge Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 8 – 39 – 26 – 37 – 21 – 19 – 6 – 2 – 39 – 6 – 6 sayılı raporlar görüşüldü.

2024 yılı yatırım programıyla ilgili İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli çeşitli konularda açıklamalarda bulunurken, komisyonların ortaklaşa hazırladıkları raporlar oy birliğiyle kabul edildi.

AK Parti Grup Başkan vekili İsmail Terzi gündem maddesiyle ilgili açıklamasında, “2024 yılı yatırım programı için 410 milyon TL para ayrıldı. Ayrılan para vaktinde uygulanmazsa önemi kalmıyor. Şimdiden yatırım programı hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Zonguldak’ta ilginç olay: Görenler gözlerine inanamadı! Zonguldak’ta ilginç olay: Görenler gözlerine inanamadı!

Öte yandan gündem dışı söz alan CHP’li meclis üyesi Hayrettin Kartal, Ereğli’de bir vatandaşın ev yolunun yapılmadığını ve konuyu kaç kez gündeme getirdiğini dile getirirken, AK Partili Meclis Üyesi Rıfkı Gültekin de durumun ne halde olduğunu açıkladı.

Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, 2023 yılının son toplantısını yaptıklarını ifade ederek, “Yeni yılın yatırım programı ilimize hayırlı olsun” dedi. (Haber: Ersen Berk Çelik)

Editör: Murat Barutçu