Deprem felaketi nedeniyle Adıyamanspor ile Diyarbekirspor’un ligden çekilmesi, 2. Lig Kırmızı grupta takım sayısını 18’e düşürdü. 4 Mart’ta başlaması planlanan ligin kalan 15 haftalık bölümü iki eksik takımla oynanacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) deprem mağduru olup da tüm hakları saklı kalmak şartıyla ligden çekilen takımlarla karşılaşacak takımların 3-0 hükmen galip sayılacağını belirtti. Haliyle mevcut puantaj tablosunda 23 puanla 15’inci sıradaki Adıyamanspor ile 15 puanla 19’uncu sıradaki Diyarbekirspor’la karşılaşacak takımlar oynamadan 3 puan alacak. Bu karar doğrultusunda her hafta iki takım maç yapmadan BAY geçecek.

Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’ı temsil eden İskenderunspor’un ligden çekilip çekilmeyeceğine dair kesinleşmiş birşey yok. Atletik performans antrenörü İbrahim Halil Ölmez ile kaleci antrenörü Uğur Kurt’u kaybetmenin derin acısını yaşayan İskenderunspor şuan sadece yaralarını sarmaya çalışıyor.

Daha sonra kendi içinde yapacağı toplantıyla birlikte lige dair kararını verecek olan İskenderunspor, devam etmesi halinde ilk maçını Zonguldak Kömürspor’la oynayacak. Normal şartlarda Hatay Kırıkhan İlçe Stadı’ndaki karşılaşma, TFF tarafından belirlenecek başka bir il ve statta oynanacak.

İskenderunspor, mevcut puantaj tablosunda 43 puanla 3’üncü sırada yer alıyor.

LİG NORMALDE 29 NİSAN’DA BİTECEKTİ

Normal sezon planlamasına göre 29 Nisan’da sona erecek grup aşaması, deprem arası nedeniyle Mayıs ayına sarkacak.

4 Mart’ta başlaması halinde Türkiye Futbol Federasyonu Maç Planlama Müdürlüğü tarafından yeniden belirlenecek olan maç takvimi doğrultusunda kalan 15 haftalık süreç tamamlanacak. Hafta arası maçlarıyla grup aşamasını mümkün olduğunca kısa tutmak isteyecek TFF, yeni maç takvimini hafta sonuna kadar şekillendirip resmi internet sitesinden kulüplere duyuracak.

NORMALDE 4 TAKIM KÜME DÜŞECEKTİ?

Adıyamanspor ile Diyarbekirspor’un ligden çekilmesi, küme düşme konusunda da değişikliğe neden olabilir. Normal şartlarda 4 takımın küme düşeceği Kırmızı grupta, 18 takımla devam edileceğinden dolayı, dört olan küme düşecek takım sayısının aşağıya çekilme olasılığını gündeme getirdi. Bu sayının 3’e çekilmesi güçlü ihtimaller arasında yer alıyor.

LİGDEN ÇEKİLEN TAKIMLARDAN

TRANSFER YAPILABİLECEK

Öte taraftan, ara transfer döneminin deprem nedeniyle 10 gün uzatılması üzerine, ligden çekilen takımlardan transfer yapılabilecek. Bu transferlerden ilkini 3. Ligde mücadele eden Elazığspor gerçekleştirdi. Elazığ ekibi, Diyarbekirspor’dan 30 yaşındaki Emre Şahin’i renklerine bağladı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ