2. Lig’de Kırmızı ve Beyaz grupta sezonun son maçları öncesi şampiyonlar belli oldu. Kırmızı grupta Kocaelispor, Beyaz grupta Çorum FK, grup şampiyonu unvanıyla direkt olarak TFF 1. Lige yükseldi. Bu iki takım, 2023-2024 sezonunda profesyonel lig serüvenlerine TFF 1. Lig’de devam edecek.

TFF 1. Lige yükselecek 3’üncü takım Play-Off’ta belli olacak.

Zonguldak Kömürspor’un mücadele ettiği Kırmızı grupta, 38’inci aynı zamanda son hafta maçları öncesi Play-Off şeması şekillendi.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından sezon başında açıklanan statü doğrultusunda, bu sezon 6’ncı sıradaki takımın da katılacağı Play-Off’ta, 2’nci sıradaki takım doğrudan grup finaline yükselecek.

3, 4, 5 ve 6’ncı sıradaki takımlar ise, 3-6 ve 4-5 şeklinde eşleşecek.

Bu çerçevede, Kırmızı grupta dün oynanan 37’nci hafta maçları neticesinde Play-Off hattı belli oldu. Takımlar arasındaki puan ve ikili averaj farkı nedeniyle 38’inci hafta maçlarında değişmesi mümkün gözükmeyen sıralama doğrultusunda, 2’nci sıradaki Bucaspor 1928 doğrudan grup finaline yükselecek.

Mevcut puan tablosuna göre eşleşmeler, 3’üncü İskenderunspor ile 6’ncı Ankara Demirspor ve 4’üncü 1461 Trabzon ile 5’inci Vanspor FK şeklinde gerçekleşecek.

Play-Off müsabakaları gruplarda üç tur halinde oynanacak. İskenderunspor ve 1461 Trabzon’un ev sahipliğinde tek maç eleme usulü oynanacak ilk tur maçları neticesinde, galip gelen takımlar ikinci tura yükselecek.

Zonguldak Kömürspor tribün liderlerinden 300 kişiye iftar... Başkan ile Barış hoca da katıldı Zonguldak Kömürspor tribün liderlerinden 300 kişiye iftar... Başkan ile Barış hoca da katıldı

İkinci tur karşılaşmalarında çift maç eleme usulü uygulanacak. Karşılıklı maçlar neticesinde skor ikili averajda avantaj sağlayacak takım üçüncü tura kalacak.

İkinci tur galibi takım ile ligi ikinci bitiren Bucaspor 1928 arasında çift maç eleme usulü oynanacak karşılaşmaların ardından Kırmızı grup birincisi belli olacak.

En son aşamada, Kırmızı grup birincisi ile Beyaz grup birincisi Play-Off finalinde karşı karşıya gelecek.

Tarafsız sahada tek maç eleme usulü oynanacak final maçıyla birlikte TFF 1. Lige yükselecek 3’üncü takım belli olacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

pr1pr

Editör: Hüseyin EKİNCİ