Amelebirliği Başkanı Şenol Yücel, TTK’ya yapılacak 2 bin işçi alımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yücel, 2 bin işçinin hem üretim için hem de Amelebirliği için yetersiz olduğunu söyledi.

“YÜZEYDE VE DÜŞÜK EKSİ KODLARDA KÖMÜR ÜRETİMİ AZALDI”

Başkan Yücel, ekonomik olarak değerlendirildiğinde belirtilen rakamın az olduğunu söyleyerek, konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

 “Bu alımları iki şekilde yorumlamak lazım. Birincisi, ekonomik olarak. Zonguldak’ın ekonomisi olarak değerlendirdiğimiz zaman taşkömürü havzasındaki kömür üretiminin artırılması için bakıldığı zaman 2 bin işçi az. Daha fazla alınması gerekiyor. Çünkü günden güne, yer altı işletmeciliği derinlere doğru gidiyor. Yani yüzeyde ve düşük eksi kodlarda kömür üretimi azaldı. Aşağılara doğru gidiyor.”

Vali Hacıbektaşoğlu, KEİPA üyelerini ağırladı Vali Hacıbektaşoğlu, KEİPA üyelerini ağırladı

“BELLİ ARALIKLARLA BİRLİKTE ALIMLAR YAPILMALI”

Konuyu Amelebirliği açısından değerlendiren Şenol Yücel, “İşçi üretiminin yıllık emekli olma seviyesine göre düzenlenip, bu sayıya göre işçi alımının artırılması gerekiyor. Bunu böyle standarta koymak gerekiyor. Belli aralıklarla birlikte alımlar yapılmalı. Amelebirliği yönünden baktığımız zaman, üye sayımız 7 bin 800. İlk 6 ayda 250 kişi emekli olmuş. Yılbaşında bu rakam daha da artacak. 2 bin işçi alındığı zaman 9 bin 500’lerle girmiş olacağız. Ama her sene 300-500 işçinin azalması gündeme geliyor. Bu şekilde de bizim üye sayımızın artması zor. Bizim tek gelirimiz işçiden gelen aidatların bankalarda değerlendirilmesi.” dedi. /Haber: Sermet AKSU

WhatsApp-Image-2023-07-14-at-12.23.30

Editör: Murat Barutçu