Zonguldak’ta 18 Mart Çanakkale Zaferinin 108. Yılı anma kapsamında Zonguldak Valilik önünde bulunan şehitlik anıtına çelenk sunuldu.

Zonguldak Valiliği, Zonguldak Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Şehitlik anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Programa, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Cezmi Yalınkılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, BEÜ Rektörü İsmail Hakkı Özölçer, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Siyasi parti başkanları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşları katıldı.

Törende konuşma yapan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz; “Türk Ulusu tarih boyunca ülkesinin bütünlüğünü, bağımsızlığını halkının hürriyetini korumak için Çanakkale' de, Sakarya Meydan Muharebesi'nde, Dumlupınar da ve yurdun her köşesinde nice zaferlerde birçok şehit vererek tüm dünyaya gücünü ve kararlılığını ispat etmiştir. 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan vatan hainlerini bu nefretle kınıyorum.

Bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin aramızda bulunmayışlarının derin hüznünü yaşadığımız bu günde şehit olan tüm evlatlarımızı rahmetle anıyoruz. Ülkemizde 6 Şubatta meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem hepimize derinden bir acil yaşatmıştır. Depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz şehitlerimiz; sizler yattığınız yerde rahat uyuyun, kahraman gazilerimiz gönüllerinizi rahat tutun, şehit kanlarıyla sulanan bu vatan topraklarını koruma görevini artık biz ve yeni yetişen gençlerimiz devralmıştır. Ne Mutlu Şehitlik Ve Gazilik Mertebesine Erene Ne Mutlu Türküm Diyene” dedi.

Program kapsamında Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz anı defterini imzaladı.

Programda konuşan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, "Şanlı tarihimizde büyük bir kahramanlık öyküsü ve zorlu bir savaş sonucunda ulaşılan bir zafer olarak yerini alan Çanakkale Zaferinin 108. yıl dönümünde; kutsal vatan toprağı ve bağımsızlığı uğrunda canını feda ederek bu destan yazan kahramanları gönül borcu, minnet ve rahmetle yâd ediyoruz.  Büyük Önder Atatürk’'ün sevk ve yürütülen, aziz milletimiz ve kahraman ordumuzca zaferle Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları; aziz milletimizin yazgısını değiştiren, tarihin akışına yön veren, topyekûn direniş. Gösterilen, destansı bir var oluş milletçe mücadelesinin ortaya konduğu bir dönüm noktasıdır. Çanakkale Zaferi: önce vatan diyenlerin, egemenlik ve bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğini her şeyin üstünde tutanların, bu uğurda büyük bir azim, inanç ve cesaret  sergileyerek canını verenlerin tarihe kaydettiği onurlu bir mücadelenin adıdır. Çok çetin muharebelerin sonucunda erişilen Çanakkale Zaferi; bir milletin türlü imkânsızlıklara rağmen vatan bütünlüğü, özgürlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda neler yapılabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bugün aziz vatanımızda özgürce ve güven içerisinde yaşıyorsak, bunu bölünmez bütünlüğü ve Vatanımızın bağımsızlığı uğrunda canını hiç düşünmeden veren aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize, tarihi zaferlerle dolu şanlı ordumuza borçluyuz. Bizlere bu vatanı eden aziz şehitlerimiz emanet büyük ve güçlü devletimizin varlığının güvencesi olarak milletimizin gönlünde ilelebet yaşayacak, ülkemize ve milletimize yönelecek tehditlere karşı koyacak güç ve kararlılıkta olan devletimiz, milletiyle birlikte geleceğe güvenle ulaşacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk  ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; hep değerli şehitlerimizin yanlarında olacağımız aziz sağlıklı ile birlikte yakınlarına ve gazilerimize aileleri huzurlu, mutlu, uzun bir ömür diliyorum” dedi.

ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ ZİYARET EDİLDİ

Anma programı kapsamında, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyaret edilirken, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, anı defterine duygularını yazdı.

ŞEHİTLER İÇİN DUA EDİLDİ.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma günü etkinleri kapsamında Şehitler ve Gaziler mezarlığında program düzenlendi.

Programa, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü İsmail Hakkı Özölçer, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli, MHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erbay, asker ve emniyet mensupları ile şehit aileleri katıldı.

Vali Tutulmaz yönetiminde protokol üyeleri, şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Program okunan Kuran’ı Kerim ardından dualar edilerek sona erdi.

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yılı anma kapsamında Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Borsa Anadolu Lisesi tarafından ‘Çanakkale Geçilmez Programı’  gerçekleşti.

Programa, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Cezmi Yalınkılıç, BEÜ Rektörü İsmail Hakkı Özölçer İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, çok sayıda sivil toplum  kuruluşları ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve öneminin konuşmasını Zonguldak Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Ebru Akyüz Biçer tarafından yapıldı. Konuşmanın ardından slayt gösterisi gerçekleştirildi.

Zonguldak Borsa Anadolu Lisesi Öğrencisi ‘Çanakkale Geçilmez’ şiirini okuyarak izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Çanakkale Ruhu Ölmez’ adlı resim, şiir ve kompozisyonda ödül alan öğrencilere ödüllerini Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan tarafından verildi.

Zonguldak Borsa Anadolu Lisesi öğrencilerinin gösterisinin sonrasında program sona erdi.

18 Mart Çanakkale Şehitleri anma etkinlikleri kapsamında Zonguldak Ulu Cami’de Kur’an-ı kerim okundu. Haber: Şaban YILMAZ

ZONG-ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ (12)ZONG-ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ (13)ZONG-ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ (11)

Editör: Seçkin