Muaythai sporunda Milli takıma kadar yükselme başarısı gösteren 16 yaşındaki Sudenur Basancı, Aralık ayında Tayland’ın başkenti Bangkok’ta yapılacak Muaythai Dünya Şampiyonası’na altın madalya hedefiyle hazırlanıyor.

Çaydeğirmeni’nde yaşayan Sudenur, 12 yaşından bu yana 4 yıldır muaythai ve kick boks sporuyla uğraşıyor. Her iki dalda da büyük bir yeteneğe sahip Sudenur, söz konusu iki branşta kısa sürede büyük bir aşama kaydetti. Önce ulusal düzeyde kendini gösteren Sudenur, iki kez Türkiye şampiyonu unvanı kazandı. Bu başarılarıyla Milli takım kadrosuna alınan yetenekli muaythai sporucusu, ay-yıldızlı formayla uluslararasında Muaythai Avrupa Open Kupası şampiyonluğu kazandı.

Muaythai’deki başarısını kickboks sporuna da taşıyan Sudenur’un, biri Açık Avrupa Kick Boks Kupası, diğeri de Kickboks Lowking Şampiyonası birinciliği bulunuyor.

Küçük yaşına rağmen uluslararasında önemli dereceler kazanarak altın madalya koleksiyonu oluşturan Sudenur, gözünü şimdi de muaythaide Dünya şampiyonluğuna dikti. Aralık ayındaki şampiyonaya antrenörü Cemal Kocabaş yönetiminde hazırlanan Milli muaythaici, antrenmanlarını altın madalya hayaliyle sürdürüyor.

Sudenur, Dünya Şampiyonası’nın yanı sıra Karadağ’da yapılacak Avrupa Gençler KickBoks Şampiyonası’nda Milli takım formasıyla madalya peşinde olacak. Low king kategorisinde kilosunun favorisi olarak gösterilen Zonguldaklı yetenek, her iki şampiyonadan da altın madalyayla ayrılarak kariyer başarısına yenilerini eklemek istiyor.

Sudenur’un en büyük destekçisi antrenörü Cemal Kocabaş. Altyapıdan yetiştirip Milli takım düzeyine kadar çıkardığı Milli sporcudan beklentisi yüksek olan Kocabaş, hazırladığı özel antrenman programlarıyla öğrencisini Dünya arenasına hazırlıyor.

Kocabaş'ın en büyük hedefi ise Olimpiyatlar. Sudenur’la olimpiyat yolunda ilerlemek isteyen Milli antrenör, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında elde edilecek derecelerin olimpiyatlara hazırlık için ölçü olacağını belirtti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi